- Jeg vet ikke hva de holder på med i USA, det er snakk om ting som aldri skjer i Norge

Tre jenter var inspirert av fiktiv karakter da de prøvde å drepe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rådgivningsorganisasjonen Barnevakten ber foreldre snakke åpent med barna sine om nettfenomener som «Slender Man».

- Barn ser mye som kan være i grenseland mellom fiktivt og reelt, og trenger voksne som kan fortelle dem hva som er ekte og ikke, sier daglig leder Merethe Clausen Moe til Dagbladet.

Bare i juni har to drapsforsøk i USA angivelig vært inspirert av den dresskledde høye skikkelsen som «forfølger og tar» barn som er redde for ham.

«Kidnapper» En 13 år gammel jente knivstakk i forrige uke sin egen mor i Ohio, iført en hvit maske og med en svær kjøkkenkniv i hånda. Tidligere samme uke knivstakk to 12 år gamle jenter venninna si 19 ganger etter at de tre hadde lekt gjemsel i skogen i Winsconsin.

Historien går ut på at «Slender Man» velger seg ut barn som han i lang tid forfølger, før han til slutt kidnapper barna og tar dem med seg til et ukjent sted. Men «Slender Man» er ikke annet enn en fantasi-skikkelse som ble funnet opp på en komi-skrekkside. Eric Knudsen laget «Slender Man» i 2009, og gjorde ham kjent gjennom nettsida Something Awful.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer