- Jeg vet ikke hva jeg skal fortelle barna mine

Naboene prøver så godt de kan å ta nyheten innover seg etter at en mor og hennes fjorten dager gamle datter ble funnet drept på Mortensrud i dag.

NABOER I SJOKK: Naboene har vanskelig å tro det som har skjedd etter at en mor og hennes 14 dager gamle datter ble funnet drept i en leilighet på Mortensrud i dag. Foto: Eirik Helland Urke
NABOER I SJOKK: Naboene har vanskelig å tro det som har skjedd etter at en mor og hennes 14 dager gamle datter ble funnet drept i en leilighet på Mortensrud i dag. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MORTENSRUD (Dagbladet): Få minutter etter pressebriefen om drapet på Mortensrud i dag, har nyheten spredd seg til naboene. De forsøker så det lar seg gjøre å ta budskapet inn over seg.

- Det er tragisk i et så nært miljø, sier nabo Jorun Breivold til Dagbladet.

Fra sin balkong ser hun rett over til leligheten på Mortensrud hvor politiet i dag brøt seg inn etter at de mottok en bekymringsmelding. Der fant de en kvinne og hennes 14 dager gamle baby drept.

Barna venner Tidligere i dag fant politiet eldstedatteren (9) død i Gjersøen, i Follo politidistrikt.

- Jeg vet ikke hva jeg skal fortelle barna mine. De var gode venner av barna mine, og lekte ofte sammen, sier en mannlig nabo til Dagbladet.

ETTERLYST: Politiet har gått ut med bilde av denne mannen i håp om å redde livet til den sju år gamle datteren som er savnet. Foto: Jonas Rasch
ETTERLYST: Politiet har gått ut med bilde av denne mannen i håp om å redde livet til den sju år gamle datteren som er savnet. Foto: Jonas Rasch Vis mer

- Jeg kan ikke tro at noe slikt har skjedd. Jeg har aldri hørt krangling, sier en annen nabo. Hun forteller at paret ikke framsto spesielt religiøse.

- Jeg snakket med henne like før den siste fødselen. Hun var veldig glad. Hun gledet seg til å få en tredje datter, sier naboen.

Etterlyst Nå etterlyser Oslo-politiet barnas far, den drepte kvinnens mann, med bilde. Den 49 år gamle mannen er siktet for drap. Parets mellomste datter (7) er savnet.

- Jeg har bodd her siden 1986. Det har vært så trygt og fint her hele tida. Det blir veldig nært og guffent, men han er nok langt unna nå, sier Breivold.

NABO: Fra sin balkong ser Jorun Breivold rett inn til leiligheten hvor en mor og hennes fjorten dager gamle datter ble funnet drept i dag. Hun er fryktelig skremt etter hendelsen. Her sammen med David. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
NABO: Fra sin balkong ser Jorun Breivold rett inn til leiligheten hvor en mor og hennes fjorten dager gamle datter ble funnet drept i dag. Hun er fryktelig skremt etter hendelsen. Her sammen med David. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

- Jeg har en ekkel følelse og har ikke noe lyst til å legge meg. Dette er bare sånn man leser og hører om.

Den etterlyste er en norsk statsborger, opprinnelig fra Iran, som kom til Norge i 1999. 

Bil funnet Hans nå avdøde kone er fra Marokko, hun er ikke norsk statsborger men har fått permanent oppholdstillatelse. De tre barna var norske statsborgere. Den avdøde kvinnen skal ha arbeidet som hjemmesykepleier. Den drapssiktede skal ha vært drosjesjåfør tidligere, men ufør den siste tida.

Politiet ønsker ikke å gå ut med hvordan de tre er blitt drept, men håper på svar av obduksjonene i løpet av uka. 

- Jeg vet ikke hva jeg skal fortelle barna mine

Politiet har funnet en bil, som antas å tilhøre den drapsetterlyste faren, i Follo politidistrikt — like ved Gjersøen, der 9-åringen ble funnet drept.  

Stort område sperret av Tungt bevæpnet politi leter nå etter faren og den siste datteren — i en desperat jakt om å finne 7-åringen i live. I tillegg har politiet sperret av Mosseveien i Oslo helt til Nesset på Vinterbro, og jakter desperat etter den antatte gjerningsmannen.

Politiet i Oslo og Follo samarbeider i jakten på mannen - barnas far, den avdøde kvinnens mann.

STORT OMRÅDE SPERRET AV: 
Tungt bevæpnet politi leter nå etter faren og den siste datteren. Foto: Daniel Laabak
STORT OMRÅDE SPERRET AV: Tungt bevæpnet politi leter nå etter faren og den siste datteren. Foto: Daniel Laabak Vis mer
FIKK BEKYMRINGSMELDING: Politiet tok seg inn i denne blokka og fant en kvinne og et barn døde. Foto: Daniel Laabak
FIKK BEKYMRINGSMELDING: Politiet tok seg inn i denne blokka og fant en kvinne og et barn døde. Foto: Daniel Laabak Vis mer