- Jeg vet ikke hva som fikk min sønn til å gjøre dette

Faren til en av terroristene som drepte fire mennesker i Tel Aviv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I denne videoen kommer de to gjerningsmennene gående rolig inn i restauranten Max Brenner i sentrum av Tel Aviv. Sekunder senere blir idyllen forandret til et inferno som førte til at minst fire personer ble drept, og seks personer såret.

Faren til den ene av gjerningsmennene, Ahmad Mussa Mahmara, skjønner ikke hvordan hans sønn kunne gjøre en slik grusom handling.

- Vi forventet ikke at dette skulle skje. Min sønn hadde ingen sterke politiske holdninger, og jeg vet ikke hva eller hvem som tvang ham til å gjøre dette, sier faren til nyhetsbyrået Reuters.

En vanlig arbeider - Jeg ble like overrasket av nyhetene som alle andre. Sønnen min hadde vært fire år i Jordan, og kom hjem for fem måneder siden. Jeg vet ikke hvem som har organisert dette. Han var en vanlig arbeider, sier Ahmad Mussa Mahmara i en video.

Israelsk politi brukte store deler av kvelden i går til å avhøre Ahmad Mussa Mahmara i hans hjem i byen Yatta.

I overvåkningsvideoen kan man se hvordan panikken bryter ut etter at de to gjerningsmennene begynner kaldblodig å skyte på menneskene som sitter å hygger seg på restauranten. Dagbladet har valgt å klippe bort flere sekvenser av videoen, fordi de viser øyeblikket der gjester blir skutt og drept.

FAREN: Ahmad Mussa Mahmara er faren til en av gjerningsmennene. Han er veldig overrasket over sønnens handlinger. Videograb: Scanpix/Reuters.
FAREN: Ahmad Mussa Mahmara er faren til en av gjerningsmennene. Han er veldig overrasket over sønnens handlinger. Videograb: Scanpix/Reuters. Vis mer

De to mennene som er utpekt som gjerningsmenn, er søskenbarn. De ble pågrepet kort tid etter angrepet. Den ene av dem ble skutt og såret under pågripelsen. Han var i går ved bevissthet og fikk behandling ved et sykehus i Tel Aviv.

Fra Vestbredden Begge gjerningsmennene kommer fra byen Yatta på den okkuperte Vestbredden. Israelske soldater sperret torsdag av byen for alminnelig ferdsel. Nå er det bare humanitær hjelp som slipper gjennom sperringene.

Angrepet skjedde i et område med barer og restauranter, i nærheten av en politistasjon, forsvarsdepartementet og hærens hovedkvarter i Tel Aviv. Øyenvitner forteller at gjerningsmennene først ble overmannet da de gikk tom for ammunisjon.

Minst én av angriperne var utkledd som en ultraortodoks jøde med svarte klær og hatt, ifølge en israelsk TV-kanal.

Øyenvitnet Meital Sassi forteller til TV-kanalen at hun og familien var ute og feiret bursdagen til sønnen hennes da hun hørte skudd.

- Vi løp lynfort med babyen og barnevognen. Jeg ropte til folk som ikke skjønte hva som skjedde, at de måtte løpe, melde NTB.

Selv sier Sassi at hun umiddelbart forsto at et terrorangrep var i gang.

I løpet av de siste åtte månedene har en lang rekke palestinere angrepet israelere på Vestbredden og i Israel. Over 200 palestinere og over 30 israelere er blitt drept i forbindelse med angrep og sammenstøt.