Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vet ikke hva vi er dømt for

Joshua French og Tjostolv Moland er dømt til døden. De vet ikke for hva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KISANGANI/OSLO (Dagbladet): - Jeg er ikke helt sikker på hva vi er dømt for. Vi fikk bare oversatt litt, men jeg tror vi er dømt på alle punkter. Så det er vel i grunn samme suppa som før, sier Joshua French til Dagbladet.

Håpet på moderasjon
Han er sammen med kameraten Tjostolv Moland nettopp dømt til døden for drap og spionasje, og til å betale milliarderstatning til Kongo.

- Jeg hadde forventet at de skulle moderere seg litt, men det er de ikke kjent for her, sier French til Dagbladet.

- Nå ønsker vi en rask overflytting til Kinshasa og en rask politisk løsning på dette, sier French.

Døden
Tjostolv Moland ble dømt til døden for drap, spionasje, ran, drapsforsøk og for å lede en kriminell gruppe. Han fikk også 20 års fengsel for ulovlig våpeninnførsel.

French dømmes til døden for medvirking til drap, drapsforsøk, spionasje og væpnet ran. Han dømmes til 20 års fengsel for ulovlig våpeninnførsel.

Moland og French dømmes også, sammen med den norske stat, til å betale en erstatning på 500 millioner US Dollar til den kongolesiske staten - rundt tre milliarder kroner.

IDØMTE DØDSSTRAFFEN: President for militærdomstolen i Kisangani, Pascale Moliba, med rapporten fra Tjostolv Molands lege.
Foto: Tore Meek / Scanpix
IDØMTE DØDSSTRAFFEN: President for militærdomstolen i Kisangani, Pascale Moliba, med rapporten fra Tjostolv Molands lege. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media