- Jeg vet ikke hvor hun har disse utrolige historiene fra

Mohammed Nurul Islam Shekh er dømt til en av Norges strengeste straffer for familievold. Nå anmelder forsker og forfatter Lars Gule flere polititjenestemenn for grov uforstand i tjenesten.

DØMT: «Deler av voldsutøvelsen har et torturliknende preg», het det i dommen da Mohammed Nurul Islam Shekh ble dømt til tre års fengsel for grov vold mot sin tidligere kone. - Alt som taler for min uskyld har systematisk blitt feid bort av politi og påtalemyndigheter, hevder han. Foto: Espen Røst/Dagbladet
DØMT: «Deler av voldsutøvelsen har et torturliknende preg», het det i dommen da Mohammed Nurul Islam Shekh ble dømt til tre års fengsel for grov vold mot sin tidligere kone. - Alt som taler for min uskyld har systematisk blitt feid bort av politi og påtalemyndigheter, hevder han. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Mohammed Nurul Islam Shekh (37) ble i Borgarting Lagmannsrett dømt for grov mishandling av ekskona.

«Deler av voldsutøvelsen har et torturliknende preg», heter det i dommen. Saken er beskrevet som en av Norgeshistoriens verste familievoldssaker.

- Alt som taler for min uskyld har systematisk blitt feid bort av politi og påtalemyndigheter, hevder den tidligere førsteamanuensisen ved Høgskolen i Oslo. Han har nå bestemt seg for fortelle sin versjon av saken i et håp om å kunne renvaske seg.

Ekskona som kom til Norge i 2005 etter et arrangert ekteskap i Bangladesh året før. Hun har forklart at hun ble holdt innelåst i parets felles leilighet, der hun skal ha blitt systematisk utsatt for vold.

I Lagmannsretten ble det lagt til grunn at ekskona ved fire anledninger ble hengt opp til en takbjelke etter armene eller beina. Ifølge retten hang hun fire timer opp-ned bare dager før hun rømte til krisesenteret høsten 2006. Eksmannen skal da også ha slått henne med en kjepp.

- Jeg ble hengt opp i takbjelkene fordi jeg så på TV uten lov, forklarte den unge kvinnen i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer