MASSEDRAPSMANN: Elliot Rodger. Foto: REUTERS / Phil Klein / NTB scanpix
MASSEDRAPSMANN: Elliot Rodger. Foto: REUTERS / Phil Klein / NTB scanpixVis mer

- Jeg vet ikke hvorfor dere aldri har vært tiltrukket av meg, men jeg vil straffe dere for det

Massedrapsmannen Elliot Rodger (22) la ut video der han varslet at han ville drepe jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22 år gamle Elliot Rodger drepte 6 personer og skadet 13 andre, før han til slutt tok sitt eget liv i Santa Barbara i California i USA lørdag.

Han drepte tre mannlige studenter i sin egen leilighet, før han dro til den kvinnelige studentforeningen Alpha Phi hvor han skjøt og drepte to kvinnelige studenter som stod utenfor. Han dro videre til en delikatessebutikk, der han skjøt studenten Christoper Martinez. På veien kjørte han på flere fotgjengere, mens han skjøt og skadet flere andre, ifølge CNN.

La ut video I forkant hadde 22-åringen, som ifølge familien hadde Aspergers syndrom og vanskelig med å få venner, lagt ut en video og et «manifest» på nettet. Videoen er kalt «Retribution» («gjengjeldelse»/«hevn»). Der gir han uttrykk for sitt sine mot jentene og kvinnene som han mener har ignorert og avfeid ham de siste åtte årene.

- I morgen er dagen for gjengjeldelsen, dagen da jeg vil da min hevn, sier han i videoen.

- Dere jenter har aldri vært tiltrukket av meg. Jeg vet ikke hvorfor dere ikke er det, men jeg vil straffe dere for det, sier han, og nevner spesielt jenter knyttet til studentforeninger som Alpha Phi.

I «manifestet» forklarer Rodger i detalj hvordan han har forsøkt å nærme seg jenter, uten å lykkes, og hvordan det har frustrert ham.

Følt seg lurt 22-åringen var medlem av nettforumet PUAHate.com. Slate-kommentator Amanda Hess beskriver det som et nettsted for menn som føler seg lurt av såkalte pick up artist's (PUA), enkelt forklart menn som (ofte via nettet) mener de (mot betaling) kan lære andre menn hvordan de kan sjekke opp damer. Et generelt trekk ved retorikken deres er at attraktive kvinner får uforholdsmessige fordeler, at mange menn undertrykkes (seksuelt) og mange kan sies å ha et nedlatende kvinnesyn.

PUAHate.com er i skrivende stund nede, men flere medlemmer rakk å diskutere Rodgers knytning til dem før de gikk ned.

Som Hess påpeker mener flere av medlemmene at Rogders egentlige problem var hans manglende sexapell.

Andre PUA-nettsteder, som ikke kan knyttes direkte til Rodgers, har på sin side prøvd å profitere på den grufulle massakren. Nettstedet Strategic Dating Coach har for eksempel kommentert at Rodgers problemer er «grunnen til at vi gjør det vi gjør», skriver Slate.

- Han skulle ha kommet til oss, fått våre tips og kjøpt våre produkter. Hvis noen trenger hjelp må de kontakte oss, skriver de i en kommentar til en av Rodgers Youtube-videoer, gjengitt av Slate.

- Gal manns verk Rodger var sønn av Peter Rodger, en av regissørene bak filmen «The Hunger Games».

Politiet fant tre automatvåpen og 41 fulladede magasiner hos ham. Alt var kjøpt på lovlig vis.

- Det var helt klart en gal manns verk, sa sheriff Bill Brown under pressekonferanse natt til i dag norsk tid.

I SORG: Studenter og medlemmer av Alpha Phi i Santa Barbara har samlet seg i sorgen. Foto: AFP / ROBYN BECK / NTB scanpix
I SORG: Studenter og medlemmer av Alpha Phi i Santa Barbara har samlet seg i sorgen. Foto: AFP / ROBYN BECK / NTB scanpix Vis mer