- Jeg vet ikke lenger hva Høyre mener

Siv Jensen er forvirret og mener det har kommet for mange ulike signaler fra Høyre i innvandringspolitikken. Nå stiller hun Frp-krav til et regjeringssamarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-lederen mener det for øyeblikket er høyst uklart hva som er Høyres innvandringspolitikk.

- Høyre sender litt ulike signaler hele tiden. Flere Høyrepolitikere har vært ute og sagt at de vil opprettholde dagens innvandringspolitikk, mens andre, som Michael Tetzschner, signaliserer at han vil liberalisere politikken. Andre igjen vil stramme inn politikken. Så jeg vet rett og slett ikke hva Høyre mener, sier Siv Jensen til Dagbladet.

- Strengere innvandring I går, under gårsdagens tvdebatt i Dagbladets valgkampbod mellom Frps Ketil Solvik-Olsen og Høyres Michael Tetzschner, mente sistnevnte at Frp må velge mellom å fjerne handlingsregelen og en strengere innvandringspolitikk i en blå regjering.

- Hva har du å si til det, Siv Jensen?

- Jeg tror ikke det er Tetzschner som kommer til å avgjøre dette, sier hun og legger til:

MØTTE FOLKET: I går kom Siv Jensen til Dagbladets valgkampbod og snakket om innvandring på Dagbladets livesendinger direkte fra Eidsvolls plass foran Stortinget. Nå mener Frp-lederen at hun ikke lenger vet hva Høyre står for på innvandringsområdet, og mener Frp må få gjennomslag for en strengere innvandringspolitikk. Foto: Benjamin Ward/ Dagbladet
MØTTE FOLKET: I går kom Siv Jensen til Dagbladets valgkampbod og snakket om innvandring på Dagbladets livesendinger direkte fra Eidsvolls plass foran Stortinget. Nå mener Frp-lederen at hun ikke lenger vet hva Høyre står for på innvandringsområdet, og mener Frp må få gjennomslag for en strengere innvandringspolitikk. Foto: Benjamin Ward/ Dagbladet Vis mer

- Nå kommer det så ulike signaler fra Høyre at jeg ikke vet hva Høyre mener. Det må vi først finne ut. Det er først og fremst er en utfordring for Høyre og velgerne at de ikke vet hva Høyre mener.

Frp vil ha gjennomslag På spørsmål om hva som er de absolutt viktigste punktene for Frp å få plass i regjeringen med Høyre, svarer hun slik:

- Jeg tror ikke at jeg skal starte de forhandlingene, men Frp vil ha gjennomslag for en innstramming i asyl- og innvandringspolitikken fordi innvandringen må bli mer bærekraftig, og ramser likevel opp hva Frp må ha på plass:

- Da må vi få mer kontroll på ulovlig innvandring til Norge. Vi må bli flinkere til å sende ut hvem som får avslag på søknadene, vi må få redusert saksbehandlingstida hos UDI, vi må få redusert ankeadgangen i det norske rettsapparatet for avslag, og vi må se på handlingsrommet i EØS-avtalen for å regulere trygdeeksporten.

- Problem for Venstre og KrF Flere fra KrF og Venstre har gjentattet ganger sagt at de ikke vil sitte i en regjering med Frp. I så fall mener Siv Jensen de to partiene har et problem. Hun har nemlig ikke tenkt å gi seg.

- Vi har sagt det samme i åtte år, vi. Jeg har ikke noe behov for å avklare ytterligere. Vi ønsker KrF og Venstre hjertelig velkommen.

- Men de vil jo ikke sitte i samme regjering med Frp?

- Hvis de vil være utydelig på det må de gjerne gjøre det, men det skaper usikker om hva de partiene vil. Det er først og fremst en utfordring for KrF og Venstre, sier hun.

Til Siv Jensens har Erna Solberg følgende å si:

- Høyres program er tydelig. Vi ønsker en streng, men rettferdig asyl- og innvandringspolitikk.

 

- De viktigste endringene Høyre ønsker er: Kortere saksbehandlingstid, begrense mulighetene til å trenere hjemsendelse etter avslag, raskere retur av grunnløse asylsøkere og personer som oppholder seg ulovlig i Norge, sier Solberg og viser til at Høyre vil stramme inn kravet om at asylsøkere selv må bidra til å avklare egen identitet. I tillegg vil Høyre føre en strengere politikk overfor asylsøkere som begår kriminelle handlinger.