- Jeg vet ikke om ekstremværet Sylvi Listhaug har løyet helt ennå

Knut Arild Hareide er fortsatt ikke fornøyd med Listhaugs redegjørelse, og ber regjeringen slutte å vingle.

KLAR TALE: KrF-leder Knut Arild Hareide talte lørdag til partiets landskonferanse. Her er han på et landsstyremøte før jul. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLAR TALE: KrF-leder Knut Arild Hareide talte lørdag til partiets landskonferanse. Her er han på et landsstyremøte før jul. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er kjekt at ekstremværet Tor har løya, og at de fra Nord-Norge og vestlandet kom seg hit. Men jeg vet ikke om ekstremværet Sylvi Listhaug har løyet helt ennå, åpnet partileder Knut Arild Hareide til høy latter fra KrFs landskonferanse.

Talen til landskonferansen ble holdt i kjølvannet av det som har vært noen turbulente uker i norsk politikk.

KrF har sammen med både Ap, Venstre og KrF uttrykt klar misnøye med innvandringsminister Sylvi Listhaugs manglende evne til å redegjøre for hvilke vurderinger som ligger til grunn for retur av asylsøkere til Russland.

Hareide understreket i talen at KrF må stå opp for verdiene partiet representerer.

- Norge er en del av verden, og vi må ha mot nok til å møte krisa med verdier og ikke bare kalkulator. KrF har alltid stilt opp for mennesker i nød, og det skal vi fortsette å gjøre i den situasjonen vi er i nå. Vi valgte å ikke stille oss på sidelinja i asylforliket, det gjorde at hastelovgivningen bare ble midlertidig. Vi har vært for innstramminger, men vi har sagt at det ikke kan gå på bekostning av Flyktningkonvensjonen, sa Hareide, og la til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer