- Jeg vil alltid leve med skyldfølelse for å ha sluppet henne ut for å leke

Mark Bridger (47) dømt til livstid for drapet på April Jones (5).

SAVNET: Fem år gamle April Jones ble meldt savnet i oktober i fjor da hun ikke kom hjem etter å ha lekt ute i hjembyen Machynlleth i Wales. Mark Bridger ble i dag dømt til livstid for å ha drept henne, men liket er ennå ikke funnet. Foto: Dyfed-Powys Police/Handout / Reuters
SAVNET: Fem år gamle April Jones ble meldt savnet i oktober i fjor da hun ikke kom hjem etter å ha lekt ute i hjembyen Machynlleth i Wales. Mark Bridger ble i dag dømt til livstid for å ha drept henne, men liket er ennå ikke funnet. Foto: Dyfed-Powys Police/Handout / ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede dagen etter at fem år gamle April Jones forsvant i Machynlleth i Wales i oktober i fjor, ble Mark Bridger (47) pågrepet. I dag ble han dømt til livstid i fengsel i Mold Crown Court i Wales.

Før Bridger ble dømt fortalte April Jones' mor, Coral Joyce Jones, om hvordan tragedien har påvirket familien. Hennes vitnemål er gjengitt i sin helhet hos britiske The Guardian.

- April betydde alt for oss. Hun var den yngste, og på grunn av sine ulike funksjonhemminger passet vi på henne hele tiden, sa moren.

April hadde en hjertefeil, og cerebral parese (CP), og få dager etter at hun forsvant bønnfalt foreldrene om informasjon om hvor datteren var, og understreket at hun ville ha store smerter uten medisinen sin.

- Paul (faren) ville gjøre henne klar for skolen, og jeg ville være der når hun kom hjem. Jeg klarer fortsatt ikke gå inn på soverommet hennes for å sortere klærne hennes, fordi smerten over at hun ikke er der er ubeskrivelig.

Skyldfølelse Coral Jones fortalte om hvordan jula ble en ekstremt vanskelig tid for familien, og hvordan hun opplever at folk unngår henne på gata i hjembyen, rett og slett fordi de ikke vet hva de skal si.

- Jeg vil adri glemme kvelden 1. oktober 2012. Det var denne kvelden vi lot datteren vår April gå ut og leke med vennene sine, noe vi hadde gjort hundrevis av ganger før, og det var denne kvelden hun aldri kom hjem, sa hun.

- Som Aprils mor vil jeg alltid leve med skyldfølelsen over at jeg lot henne gå ut akkurat den kvelden. Hun kjempet for å komme seg inn i denne verdnen, hun kjempet for å bli her, og han har tatt henne, ikke bare fra oss, men fra alle som var glad i henne.

Da Badger ble dømt til livstid rant tårene nedover kinnene til Coral, mens Bridger selv ikke så ut til å reagere nevneverdig, men skal ha ristet på hodet da dommeren kalte ham pedofil.

Patologisk løgner Da han leste opp dommen, beskrev dommern Brigder som en patologisk løgner.

- Det er ingen tvil i mitt sinn om at du er en pedofil mann som i lengre tid har hatt seksuelle og morbide fantasier om unge jenter, som på din laptop har hatt ikke bare bilder av små jenter, men også fæl pronografi som viser grovt seksuelt misbruk av små barn, sa dommeren.

April kjente Bridger, men dommeren mener han ikke var spesielt ute etter henne denne kvelden, men at han var på utkikk etter en liten jente han kunne misbruke.

Politiet mener Bridger, som selv har seks barn, lokket April inn i bilen ved å si at hun skulle få sove over hos datteren hans.

- Hva som skjedde etter dette vet bare du, men en ting er sikkert - du bortførte henne med seksuelle hensikter, drepte henne, og kvittet deg med kroppen for å kvitte deg med bevis for at du hadde misbrukt henne, sa dommeren.

Politiet har ennå ikke funnet liket av April.

- Vi vet ennå ikke hvor hun er, og det vil alltid være en veldig vanskelig ting for oss å takle. April vil for alltid være i våre hjeter, og vi er sterkt berørt av den overveldende støtten vi har fått fra så mange mennesker rundt om i verden, sa Coral Jones utenfor rettslokalene da retten var hevet.

FIKK LIVSTID: Mark Bridger ble i Mold Crown Court i Wales dømt til livstid for bortføringen og drapet på April Jones (5). Foto: Dyfed-Powys Police / Reuters
FIKK LIVSTID: Mark Bridger ble i Mold Crown Court i Wales dømt til livstid for bortføringen og drapet på April Jones (5). Foto: Dyfed-Powys Police / Reuters Vis mer