- Jeg vil at vi skal leve opp til Christinas forventninger

Obama hyllet den drepte niåringen i Tucson, og manet til en politisk debatt i USA som er "verdig de vi har mistet".

ADVARTE: Obama gikk så langt han kunne i å kommentere det hatske politiske klimaet i USA som har blitt debattert etter skytetragedien. Foto: Kevork Djansezian / EPA / SCANPIX
ADVARTE: Obama gikk så langt han kunne i å kommentere det hatske politiske klimaet i USA som har blitt debattert etter skytetragedien. Foto: Kevork Djansezian / EPA / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TUCSON, ARIZONA (Dagbladet): Det var lite som minnet om en dyster minnestund etter en skytemassakre da Barack Obama i natt gikk på talerstolen i Tucson, til stormende jubel fra omlag 12 000 som møtte opp mange timer i forveien.

Da hadde allerede Dr. Peter Rhee, sjefen for kirurgteamet som sørget for at kongressrepresentant Gabrielle Giffords ennå er i live, løpt "seiersrunder" akkompagnert av applaus langs de kilometerlange køene på utsiden av bygget.

Og det var en helt fersk gladmelding om Giffords' tilstand, utenfor presidentens originale talemanus ,som for alvor fikk salen til å koke. Presidenten besøkte tidligere på kvelden den hardt skadde kvinnen på sykehuset i Tucson, og like etter viste hun et nytt tegn på bedring.

- Gabby åpnet øynene! Hun åpnet øynene, så hun vet at vi er her, at vi elsker henne og at vi heier på henne, sa Obama.

- Vi kan være bedre Hans tale ble en hyllest til drapsofrene og til heltene, men også en kraftfull advarsel mot det hatefulle politiske klimaet som mange mener beredet grunnen for gærningen Jared Lee Loughners drapsraid sist lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer