AVVISER: Martin Henriksen sier han ble kjent med saken i går og har ikke noe med at den kommer ut nå å gjøre. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
AVVISER: Martin Henriksen sier han ble kjent med saken i går og har ikke noe med at den kommer ut nå å gjøre. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

- Jeg vil avvise at jeg har hatt noe med denne saken å gjøre

Martin Henriksen (Ap) om Ingebrigtsen-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Ap-topp Roger Ingebrigtsen i går avslørte at han som 37-åring hadde et seksuelt forhold til ei 20 år yngre AUF-jente i 2004, har det blitt hevdet at nyheten kom nå som et ledd i nominasjonskampen for neste års stortingsvalg  i Troms Arbeiderparti.

Ingebrigtsen gjorde det i går kveld klart at han trekker seg som statssekretær i Handel- og næingsdepartementet og at han stryker seg fra nominsasjonslista i Troms.

Martin Henriksen er på nominasjonslista. Denne helga skulle det egentlig holdes nominasjonsmøte i partiet, men det er utsatt i to uker som følge av fredagsnyhtene. Blant andre tdligere kommunetopp Vibeke Ek og Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort mener saken er en drittpakke mot Ingebrigtsen.

Nå kommenterer Martin Henriksen saken. Overfor NRK Nordnytt sier han at han ble kjent med saken og forholdet i går.

- Det er ubehagelig å se spekulasjonene rundt hvorfor disse opplysningene kommer frem. Jeg vil avvise at jeg har hatt noe med denne saken å gjøre, sier Henriksen til NRK Nordnytt.

TV2 mener å ha sikre opplysninger på at Henriksens samboer, politisk rådgiver Tonje Brenna ved Statsministerens kontor, har kjent til Ingebrigtsens tenåringssex over lengre tid.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med verken Martin Henriksen eller Tonje Brenna så langt i dag.

- Jeg ble orientert om situasjonen like før den ble offentlig kjent fredag kveld, og har ikke visst om denne saken tidligere. Jeg er svært lei meg på vegne av de involverte, og håper de får hjelp og støtte, skriver den tidligere AUF-lederen i en epost til NTB.

Han mener det var riktig å utsette nominasjonsmøtet.

Statssekretær Hans Kristian Amundsen ved Statsministerens kontor sier han ble kjent med saken torsdag.

- Jeg kan ikke svare for Tonje Brennas del, men jeg var ikke kjent med dette eller noe som kan minne om dette før torsdag. Statsminister Jens Stoltenberg er blitt kjent med dette i forbindelse med håndteringen av saken denne uka, sier Amundsen til Dagbladet.