Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil beklage for de feilene jeg har gjort

Kongressmannen Anthony Weiner bekrefter at han går av.

GÅR AV:  Anthony Weiner sa på en pressekonferanse at skandalen gjør det umulig for ham å fortsette i Kongressen. Foto: AP Photo/Seth Wenig/Scanpix
GÅR AV: Anthony Weiner sa på en pressekonferanse at skandalen gjør det umulig for ham å fortsette i Kongressen. Foto: AP Photo/Seth Wenig/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en pressekonferanse klokka to amerikansk tid annonserte demokraten Anthony Weiner (46) at han går av fra Kongressen.

Et hundretalls pressefolk hadde møtt opp for å dekke begivenheten.

Under et massivt blitzregn innledet han med å snakke om sin politiske karriere, om hans bakgrunn som middelklassemann, og den æren det var å bli valgt til Kongressen.

- Jeg vil beklage for de feilene jeg har gjort, og for at jeg har satt folk i forlegenhet. Særlig beklager jeg det overfor min kone, sa Weiner på den direktesendte pressekonferansen.

- Umulig å fortsette - Det er ikke noen større ære enn å bli sendt til Kongressen. Jeg skulle gjerne ha fortsatt med mitt arbeid. Dessverre har denne distraksjonen gjort det umulig for meg å fortsette. Så i dag kunngjør jeg at jeg går av, sa Weiner på pressekonferansen, og folk brøt ut i jubel i salen.

Han sa han gikk av for at hans kolleger skulle kunne returnere til sitt arbeid, men vektla særlig forholdet til kona.

- Det viktigste er at jeg og kona min kan lege sårene etter den skaden jeg har forårsaket, sa han. 

- Jeg vil takke alle som har hjulpet meg, og de som har gitt meg gode ideer. Jeg vil selvsagt takke min familie: Min mor og min far, min bror, og min kone, som jeg skylder så mye til, sa Weiner.

- Nå vil jeg lete etter andre steder hvor jeg kan bruke mitt talent. Forhåpentligvis vil vi alle lykkes i framtida, og dermed var pressekonferansen over.

Twitter-bilder Weiner har stått under økende press etter at det ble kjent at han hadde sendt rundt seksuelt ladet materiale til en rekke kvinner.

Saken begynte å rulle etter at det 27. mai i år ble det lastet opp et bilde som viste underlivet til en mann med «bulende underbukse» på Twitter-kontoen hans, og sendt åpent til en 21 år gammel kvinnelig student

Først blånektet han for å ha sendt det selv, og hevdet at Twitter-kontoen hans var hacket. Deretter kom innrømmelsen.

- Bildet er av meg, og jeg sendte det. Jeg er dypt lei meg for smerten dette har forvoldt, sa en gråtende Wiener mandag i forrige uke.

- Bedt om å lyve Demokraten innrømmet også at han gjennom årene hadde sendt frekke bilder og meldinger til seks kvinner. Weiner understreket samtidig at han aldri hadde møtt disse kvinnene.

Blant de seks kvinnene var Ginger Lee, en tidligere pornostjerne, som har hevdet at Weiner ba henne om å lyve om kommunikasjonen dem imellom.

Weiner har vært gift med Huma Abedin i lang tid, som etter sigende er gravid med deres barn.

Ledende demokratiske politikere rådet ham innstendig til å gå av. Men inntil i dag så det ut til at Weiner, som går i terapi for avvenning fra sine nettvaner, var fast bestemt på å beholde plassen i Representantenes hus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media