HARDT VÆR:  Den republikanske presidentkandidaten Herman Cain må takle den ene sexanklagen etter den andre. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
HARDT VÆR: Den republikanske presidentkandidaten Herman Cain må takle den ene sexanklagen etter den andre. Foto: REUTERS/Jonathan ErnstVis mer

- Jeg vil bli anklaget for utroskap

Republikansk presidentkandidat Herman Cain avviser nye sexbeskyldninger før de kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Ginger White, en forretningskvinne fra Georgia, forteller i et intervju med Fox-stasjonen i Atlanta i kveld at hun hadde hatt en 13 år lang utenomekteskapelig affære med Cain.

- Jeg var klar over at han var gift, og jeg var også klar over at jeg involvert i et veldig upassende forhold, sier White i forhåndomtalen av intervjuet.

Hun hevder også at hun har beviser som underbygger sin historie.

Men allerede før intervjuet med White gikk på lufta, forsøkte Cain å ta lufta ut av ballongen i et intervju med CNN.

- Trodde vi var venner - Dette er en person som er en bekjent, og som jeg trodde var en venn. Denne personen kommer til å anklage meg for en affære over en lenger tidsperiode. Beskyldningene er fullstendig grunnløse, sier Cain til CNN.

Tidligere har Cain blitt anklaget for seksuell trakassering av flere kvinner da han jobbet som leder for den nasjonale lobbyorganisasjonen for restauranter på 1990-tallet. Populariteten hans har stupt etter at beskyldningene dukket opp, selv om Cain har benektet alle beskyldninger.

Cain, som har vært gift med Gloria siden 1968, ble gjort kjent med de nye anklagene om utroskap da advokaten hans snakket med en journalist.

Støtte fra kona - Min kones umiddelbare reaksjon var «sÅ var det på'n igjen», sier presidentkandidaten.

Han har ingen planer om å trekke seg fra den republikanske nominasjonen, selv om alle beskyldningene er i ferd med å gjøre alvorlig skade på valgkampen hans.

- Ikke så lenge min kone står bak meg, og så lenge min kone mener jeg bør fortsette valgkampen, fortsetter jeg valgkampen, sier Cain.

Like etter intervjuet med kvinnen, som hevder hun var Cains elskerinne gjennom 13 år, sendte Cains advokat ut en pressemelding.

- Dette ser ut til å være en anklage om privat, påstått samtykkende opptreden mellom voksne mennesker - et forhold som ikke er passende tema for undersøkelser fra media eller offentligheten. Ingen personer, verken vanlige borgere eller kandidater som stiller til valg, bør bli utspurt om sitt private sexliv. Offentlighetens rett til å vite, og medias rett til å rapportere har grenser, og disse grensene går helt klart utenfor soveromsdøra, skriver han.

ANKLAGEREN: Ginger White stilte i kveld opp hos Fox 5 og hevdet at hun hadde hatt et årelangt forhold til Herman Cain. Her et foto av nettsiden til TV-kanalen. Foto: AFP PHOTO Mladen ANTONOV
ANKLAGEREN: Ginger White stilte i kveld opp hos Fox 5 og hevdet at hun hadde hatt et årelangt forhold til Herman Cain. Her et foto av nettsiden til TV-kanalen. Foto: AFP PHOTO Mladen ANTONOV Vis mer