Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil bli som mor

Prins William hyllet sin mor på 21-årsdagen i går. Og ba samtidig sine landsmenn om å gi faren fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): William benyttet anledningen til å hylle sin avdøde mor, prinsesse Diana.

Prinsesse Diana gjorde hva hun kunne for å lære sønnene William og Harry om verden utenfor slottene, og at det eksisterer andre mennesker enn britisk overklasse. Hun har åpenbart preget Williams syn på samfunnet.

- Jeg ble påvirket av besøkene på herbergene, hvor jeg lærte mye. Hjemløshet er et alvorlig tema man bør rette søkelyset mot, sa prins William.

Faren

Han brukte også intervjuet til å forsvare sin far, prins Charles. Han oppfordrer britene til å «gi ham fred», med andre ord ikke kritisere ham slik enkelte aviser og politikere gjør til stadighet.

Vil ikke miste kontrollen

- Faren min gjør så mange forbausende ting. Jeg skulle ønske folk ville innse det. Han har hatt det vanskelig og likevel holder han ut og er positiv, sa William.

Erfaringene prinsesse Diana fikk på slottet, hvor rådgivere og andre kongelige forsøkte å kontrollere henne, kommer også fram i intervjuet.

- Jeg ønsker å ha kontroll over mitt eget liv. Jeg blir dratt først i den ene retningen og så i den andre, fordi jeg har så mange rundt meg. Hvis jeg ikke får bestemme, vil jeg miste helt kontrollen over mitt liv. Jeg liker ikke å miste min identitet, sa prinsen.

MED MAMMA SOM FORBILDE: Prins William.