- Jeg vil bli visepresident

Clinton åpner for å bli Obamas hjelper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hillary Clinton åpner nå for å bli visepresidentkandidaten til Barack Obama. 

Clinton satt i dag i et telefonmøte med kollegaer i kongressen. Hun ble spurt om det ville være smart av Obama å velge henne som visepresident for å vinne støtte fra hennes velgergrupper.

- Det er jeg åpen for, svarte Clinton.

Flere av kongressmedlemmene har bekreftet dette overfor CNN og AP.

Clinton skal videre ha sagt at hun har noe håp om å slå Obama, men at hun har brukt tid på å vurdere hvordan hun skal gi seg fordi hun vil gjøre det som er best for partiet.

- Jeg fortjener litt tid på å gjøre dette riktig, sa hun til kongressmedlemmene, som ba henne presse på Obama til å utpeke henne som visepresidentkandidat raskt.

Har fått nok delegater

Beregninger som nyhetsbyrået har gjort viser at Obama nå har sikret seg de 2118 delegatene som trengs for å vinne nominasjonen. Antall delegater vunnet i nominasjonsvalgene, superdelegater som offentlig har erklært sin støtte til Obama og 15 superdelegater som har avslørt overfor AP hvem de støtter.

Talspersoner for Clintons kampanje sa tidligere i dag at hun vil komme med en offentlig uttalelser der hun innrømmer at Obama nå har sikret seg de nødvendige delegatene.

GODE VENNER? Etter å ha slåss om å bli demokratenes visepresidentkandidat i en bitter valgkamp ser det ut til at Hillary Clinton og Barack Obama forener kreftene for å slå John McCain i november. Foto: Scanpix
GODE VENNER? Etter å ha slåss om å bli demokratenes visepresidentkandidat i en bitter valgkamp ser det ut til at Hillary Clinton og Barack Obama forener kreftene for å slå John McCain i november. Foto: Scanpix Vis mer

Tidligere president Jimmy Carter sto også fram i dag med sin støtte til Obama.

- Obamas folk vet allerede at de har min støtte etter at valglokalene stenger i kveld, sier han til AP.

Eks-presidentene er blant superdelegatene som står fritt til å stemme på den kandidaten de ønsker på partiets landsmøte i august.

Vil fronte sine saker

De siste primærvalgene i South Dakota og Montana ble avholdt i dag norsk tid og stemmene er ennå ikke talt opp. Clinton har lagt stor vekt på at hun ikke skal gi seg før alle velgerne i alle stater har sagt sitt.

- Når Obama har sikret seg flertallet av delegatene, tror jeg at Hillary Clinton vil gratulere ham og peke han ut som kandidaten, sa Terry McAuliffe, lederen for Clintons kampanje på NBCs Today Show.

Hun skal imidlertid være bestemt på ikke å forsvinne ut av kampanjen fordi hun vil presse på for å få gjennomslag for sine hjertesaker som offentlig helsevesen. Vervet som visepresident vil gi Clinton stor mulighet til å presse Obama på dette.

Dagbladet.no følger utviklingen i USA gjennom natten.

- Jeg vil bli visepresident