«Jeg vil drepe noen»

GREENVILLE (Dagbladet) - Jeg vil drepe noen, sa den da 18-årige Natasha Wallen Cornett i begynnelsen av 1997. Hun forsikret vennene sine om at hun kunne få tak i våpnene de trengte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten i Tennessee mener at Natasha fikk ungdommene i den satanistiske gruppen til å tro at de ikke kunne bli utlevert for mord fra Mexico til USA.

Men i rettssaken, som begynner i neste måned i småbyen Greenville i Tennessee, kan juryen dømme henne til døden sammen med Joe Risner (21), Dean Mullins (20) og Crystall Sturgill (18).

Delstaten Tennessee har ikke henrettet noen på 35 år.

Påtalemyndigheten vil bevise at de seks ungdommene dro på en planlagt draps- og ransturné, og utslettet familien Lillelid etter knappe tre timers kjøring fra Kentucky-småbyen.

I et intervju i fjor sier Natasha at de seks ikke visste hvor de skulle, «vi bare dro av gårde».

Aktors påstand er at de underveis skjøt og drepte Vidar Lillelid, hans kone Delphina og parets datter Tabitha (6). To-åringen Peter ble også skutt, men overlevde med store hodeskader.

Drapsturné

«Tidlig i 1997 begynte (Natasha) Cornett å invitere folk til å bli med henne på en tur til Mexico, der folk skulle ranes og drepes underveis,» skriver dommer Beckner i sin framstilling av påtalemyndighetens handlingsbeskrivelse.

Hovedpunktet i handlingsbeskrivelsen er at det som skjedde på drapsturneen var i tråd med det ungdommene hadde avtalt seg imellom før de kjørte fra småbyene rundt Pikeville i Joe Risners Chevrolet Citation.

I handlingsbeskrivelsen framstår 18-årige Natasha Cornett som lederen i den løst sammenraskete gruppen der ungdommene verken kjente hverandre spesielt godt, eller hadde en fast tømret organisasjon.

I et intervju med telegrambyrået AP fra varetektsfengslet i Greenville, Tennessee, sa Natasha i fjor at ungdommene i gjengen hennes «alle sammen tror på ulike ting, men noen av dem er nær opp til det jeg tror på. Den eneste som virkelig tror på det samme som meg, er Karen (Howell). De tror på magi, men jeg vet ikke om de tror like sterkt som meg,» sa hun.

Rom nummer 7

Ungdommenes forsvarere har forgjeves forsøkt å få dommeren til å forby framleggelse for juryen hendelsene natta til den 5. april på rom nummer 7 i Colley Motel. Motellet ligger like utenfor Pikeville, rett nedenfor Route 23.

Dommeren skriver at «(...) alle de tiltalte var til stede i et rom i Colley Motel i Pikeville, Kentucky. Angela Coleman kom inn i rommet og så de tiltalte stå rundt en seng hvor noen lå. De tiltalte var kledd i helsvart og kvinnene hadde malt neglene og leppene svarte, med svart øyenskygge og med ringer i nesa. Cornett sa svart var et tegn på døden. Jimmy Ratliff våknet og oppdaget at han var kuttet i armen og hørte Cornett si at hun gjerne ville drepe noen.»

Politiet i Pikeville fant store mengder blod på badet i motellrom nummer 7. «Mer enn fra et vanlig kutt,» sier etterforskerne.

I intervjuet med AP sier Natasha Cornett at hun hører stemmene fra fire demoner inni seg. Hun får ordrer fra dem, men ikke om å skade andre mennesker, bare om «å skade meg selv», sier hun.

Natasha beskriver skadene som hun påfører seg selv som en «forløsning». Noen ganger er det endt i selvmordsforsøk. Flere enn hun har tall på.

Hjemme hos Natasha

Påtalemyndigheten vil også bevise at fem av de tiltalte befant seg hjemme hos Natasha Cornett om kvelden den 5. april der Crystall Sturgill angivelig sa at «vi kommer til å bli ettersøkt av politiet fordi vi alle sammen kommer til å bli helt ville og dra ut for å drepe noen». Denne kvelden skal Joe Risner ha sagt at «vi kan bli ettersøkt for mord, men de kommer ikke til å kunne ta oss for det».

Påtalemyndigheten mener at ungdommene stjal en 9 mm pistol og en kaliber 22-pistol. De fem hentet Jason Bryant i hans hjem i Marrowbone med Risners bil. Derfra kjørte de sørover på sin skjebnesvangre tur.

Bevisene i saken viser at påtalemyndigheten vil bygge sin sak mot ungdommene på at de sammen dannet en okkult og satanistisk gruppe. Aktor vil fortelle juryen at gruppen var sammen også den 4. april og lekte seg med et Ouija-brett som er et spiritistisk redskap for kontakt med åndeverden i det hinsidige.

Påtalemyndigheten skriver at Natasha spurte brettet om «hvis Joe tok livet av noen, kunne han da få slippe å komme til himmelen?», og da brettet svarte «ja», lo Risner på en ond måte.

På en bevishøring i Greenville i dag skal ungdommenes forsvarere legge fram sine innvendinger mot disse bevisene fra påtalemyndighetenes side. Forsvarerne hevder at de satanistiske seansene ikke har rettslig relevans.

Tragedien

Dommerens tørre, juridiske vendinger formidler den tragedien som var under utvikling på rasteplassen den 6. april i fjor:

«Alle de tiltalte unntatt Bryant ble observert sammen med familien Lillelid på en rasteplass ved I-81 i Greene County, Tennessee. Kort tid deretter ble Lillelids van observert på vei bort fra et område i Greene County, Tennessee, noen få mil fra rasteplassen. Skudd var blitt hørt og familien Lillelid ble seinere funnet i en grøft der vanen var blitt observert. Risners bil befant seg ved åstedet. De tiltalte ble arrestert seinere på grensa mot Mexico i Lillelids van og i besittelse av Lillelids personlige eiendeler.»

Lillelid-familiens bil ble ettersøkt. Ungdommene som kjørte den, ble beskrevet som «bevæpnet og farlige». Men de ble ikke tatt før meksikanske grensevakter sendte dem tilbake til USA fordi det var mindreårige i bilen. Alle biler som kommer inn i USA, blir sjekket, og denne bilen var ettersøkt. De seks ungdommene ble arrestert i Douglas, Arizona, og siktet for drap. Tennessee krevde dem utlevert.

Risner var deprimert på cella etter arrestasjonen. Han mumlet og sa «jeg er en morder». Han spurte en av vokterne om han kom til å få dødsstraff.

Saksdokumentene forteller at politiet fant sju halve barberblad med blodspor på ungdommene. Flere av dem hadde kutt på armene. Verst oppkuttet var Natasha Cornett. Da Joe Risner ble spurt om hvorfor han hadde kuttet seg opp, svarte han at «det forløser smerten inni meg».