«Jeg vil du skal fortelle at han var en fantastisk gutt»

Morten Aanstad fikk aldri se sin yngste sønn i live igjen. I går fant han Martin (11) på likplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KHAO LAK (Dagbladet): -  Jeg har en følelse av at timeglasset er i ferd med å renne ut, sier Morten Aanstad mens vi sitter i en minibuss på vei til Blue Village Pakarang. Det er onsdag morgen.

Det er saktegående kø inn i det nærmest utslettede området. Flodbølgen 2. juledag tok med seg alt. Det er tre døgn siden Morten sist så sin yngste sønn i live. De sto sammen i resepsjonen da bølgen kom. Pappa Morten rakk å skrike at Martin måtte komme seg i dekning. Så brøt helvetet løs.

Identifiserte sønnen

Seks timer etter at Morten har begynt å ta inn over seg at Martins sjanser begynner å minke, står vi på kne foran ham inne på tempelområdet i Bang Muang. På en plastikkstol sitter Morten og gråter. Han har akkurat identifisert sønnen sin, liggende i ei kiste blant hundrevis av andre kropper uten navn eller nasjonalitet. Under den åpne himmelen, med kvikksølvet over 30-gradersstreken, er eimen av død uutholdelig.

Akkurat der og da betyr det absolutt ingenting.

Hele familien rammetFamilien Aanstad ble tatt av flodbølgen da den rammet familiekomplekset Blue Village i Khao Lak. Hele familien kom bort fra hverandre, men de voksne fant hverandre igjen. Sønnene Marius (15) og Martin (11) var savnet. Et døgn seinere ble Marius funnet på et militærsykehus i Bangkok. Dit hadde han kommet ved hjelp av redningsmannskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.