– Jeg vil finne Madeleine i løpet av fem måneder

Privatetterforskers optimisme og nytt spor i Marokko gir McCann-foreldrene nytt håp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): – Vi har en avtale om å jobbe et halvt år for McCann-familien. Vi har allerede brukt en og en halv måned. Jeg vil finne henne før avtalen løper ut, sier Francisco Marco til den spanske avisa La Vanguardia.

Han leder teamet av privatetterforskere som er ansatt av McCann-familien for å finne deres savnede datter Madeleine, som forsvant fra familiens ferieleilighet i mai i år.

– Jeg ville ikke risikert troverdigheten dette byrået har bygget opp i løpet av 23 år hvis jeg ikke var overbevist om at dette var en sak. For meg er det en spesiell sak, sier Marco, ifølge Daily Mail.

- De skjuler ikke noe

Før de tok oppdraget, intervjuet privatetterforskerne i det Barcelona-baserte selskapet Kate og Gerry McCann i ti timer, lenge nok til at de ville avslørt det hvis de forsøkte å lure etterforskerne, mener Marco.

– Mine spesialister forsikret meg om at de ikke skjuler noen ting, sier han.

Privatetterforskerens hovedteori er at noen kidnappet Madeleine, tok henne ut av Portugal og til Marokko.

– En blond jente som Madeleine er et tegn på sosial status i Marokko, sier Marco.

SAVNET: Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet. Nå sier en spansk kvinne at hun har sett en jente i Marokko som lignet henne, og som også hadde Madeleines karakteristiske merke i øyet. Foto: AP/Scanpix
SAVNET: Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet. Nå sier en spansk kvinne at hun har sett en jente i Marokko som lignet henne, og som også hadde Madeleines karakteristiske merke i øyet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Byrået har 40 ansatte som jobber med Madeleine-saken. De blir betalt av midlene som er samlet inn for å finne jenta.

McCann-foreldrene innrømmet for øvrig denne uka at de har brukt av disse midlene til å betale sin egen husleie.

Interessant spor i Marokko

Francisco Marcos optimisme kommer samtidig som det er blitt observert en blond jente i Marokko som har det samme karakteristiske merket i øyet som Madeleine.

Jenta skal ha blitt sett i den marokkanske byen Fnidk, melder Daily Mail.

Naouval Malhi (30), som bor i Malaga i Spania, så jenta da hun var på besøk i Marokko i august. Hun så jente i en taxi sammen med en kvinne.

– Hun ble så slått av likheten med Madeleine at hun til og med tok bilnummeret på taxien, slik at hun kunne finne ut hvor den skulle.

Privatetterforskerne konsentrerer seg nå ifølge Daily Mail om et område i Marokko der ti personer hevder de har sett Madeleine sammen med en kvinne i 60-åra.

– Jeg vil finne Madeleine i løpet av fem måneder

Tidligere i høst kom det bilder av det foreldrene håpet var Madeleine. Det viste seg å være marokkanske Bushra Binhisa (5), datter av en olivenbonde.

PÅ VEI TIL JOBBEN: Gerry McCann har nå gått tilbake til jobben som lege. Her er fotografert på vei sykehuset.