VET IKKE HVEM HAN ER: I Norge er han registrert som «NN». Han kaller seg selv «John Smith», men det er trolig ikke hans egentlige navn. Etter at han ble funnet svært forkommen i en snøfonn i Oslo i midten av desember, har ikke mannen husket noe om seg selv. Foto: Politiet
VET IKKE HVEM HAN ER: I Norge er han registrert som «NN». Han kaller seg selv «John Smith», men det er trolig ikke hans egentlige navn. Etter at han ble funnet svært forkommen i en snøfonn i Oslo i midten av desember, har ikke mannen husket noe om seg selv. Foto: PolitietVis mer

- Jeg vil finne ut hvem jeg er. Det er en uutholdelig situasjon

«John Smith» sier til Dagbladet at han har det ekstremt vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er i en ekstremt vanskelig situasjon på så mange nivåer, sier «John Smith» til Dagbladet.

I samarbeid med politiet gikk han i dag ut med pressemelding i håp om at det vil gi svar på gåten om hvem han er.
14. desember i år ble han funnet svært forkommen i en snøfonn i Grenseveien i Oslo. Politiet etterforsker om han har blitt utsatt for noe kriminelt. Selv husker han ikke noen ting om seg selv, hvem han er, hvor gammel han er, hvor han kommer fra eller hva han heter.

Han kaller seg selv «John Smith», men vil vite sin egentlige identitet.

- Jeg gikk ut med meldinga for å finne ut hvem jeg er. Jeg ønsker bare å komme ut av denne situasjonen. Den er uutholdelig, sier den engelskspråklige mannen til Dagbladet.

I tillegg til å snakke godt engelsk med østeuropeisk aksent, forstår mannen tsjekkisk, slovakisk, polsk og russisk. Han er 187 cm høy, har blå øyne og mørkeblondt hår.

- Da han ble funnet visste han ikke hvem han var og kjente ikke igjen sitt eget speilbilde. Ved tilfeller av hukommelsestap får man ofte hukommelsen tilbake, men nå har det gått flere måneder uten at han selv har opplevd å få hukommelsen tilbake, sier politiadvokat Sturla Henriksbø ved seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet til Dagbladet.
Politiet håper noen kan kjenne igjen mannen og ber publikum om å tipse dem om de vet noe om han.

Etter et opphold på somatisk avdeling på sykehuset, ble han overført til psykiatrisk avdeling på grunn av hukommelsestapet. Han er nå skrevet ut derfra. Også et nødtilbud fra Nav som han fikk, er nå opphørt.

Opplysninger som kan bidra til å identifisere mannen kan gis til Oslo politidistrikt på tlf 22 66 96 00 eller på e-post oslo.seksualforbrytelser@politiet.no.   

FUNNET HER: Utenfor denne bilvaskehallen i Oslo ble mannen funnet svært forkommen i desember. Foto: Torbjørn Berg
FUNNET HER: Utenfor denne bilvaskehallen i Oslo ble mannen funnet svært forkommen i desember. Foto: Torbjørn Berg Vis mer