- Jeg vil forlate Ecuadors ambassade snart

Pressekonferanse nå.

VIL FORLATE AMBASSADEN:  På en pressekonferansen i dag sier Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange at han vil forlate Ecuadors Ambassade.
VIL FORLATE AMBASSADEN: På en pressekonferansen i dag sier Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange at han vil forlate Ecuadors Ambassade. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange har akkurat avsluttet en pressekonferanse i Ecuadors ambassade i London hvor han har opppholdt seg i to år.

På pressekonferansen kommer det fram at Assange snart vil forlate ambassaden.

Pressekonferansen starter med at Ecuadors utenriksminister Ricarod Patino uttaler seg, med Assange ved sin siden.

- Denne situasjonen må ta slutt. To år er for lenge, det er på tide å la Assange går. Det er på tide å respektere menneskerettigheter, sier  Patino.

Han sier videre at Ecuador vil fortsette å tilby Assange beskyttelse og vil fortsette dialogen med Storbritannia og Sverige for å forsøke å få til en løsning der Assange kan slippe rettforfølgelse.

Assange tar så mikrofonen.

- Det har gått nesten fire år siden saken mot meg startet. På denne tiden har jeg ikke blitt siktet. Hvordan kan det være slik i Europa at en person blir holdt mens USAs myndigheter bygger opp en sak mot ham? sier Assange.

På spørsmål om han vil forlate ambassaden, sier han.

- Jeg vil forlat ambassaden snart, men ikke av de grunnene som Murdoch-pressen og Sky News melder om sier han.

Rett før pressekonferansen startet meldte Sky News at Assange ville forlate ambassaden for å overgi seg til politiet.

Assange sier ingenting om når han vil forlate ambassaden.

Hvis han forlater ambassaden risikerer Assange å bli utlevert til Sverige som vil avhøre ham om anklager om seksuelle overgrep mot to kvinner. Han nekter for forholdene.

43-åringen har vært under etterforskning av USA siden WikiLeaks publiserte lekkasjer fra militære og diplomatiske dokumenter i 2010.

Assange sier han ikke vil dra til Sverige fordi han frykter han vil bli utlevert videre til USA.

(Dagbladet.no kommer mer mer)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer