- Jeg vil forlate Ecuadors ambassade snart

Pressekonferanse nå.

VIL FORLATE AMBASSADEN:  På en pressekonferansen i dag sier Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange at han vil forlate Ecuadors Ambassade.
VIL FORLATE AMBASSADEN: På en pressekonferansen i dag sier Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange at han vil forlate Ecuadors Ambassade.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange har akkurat avsluttet en pressekonferanse i Ecuadors ambassade i London hvor han har opppholdt seg i to år.

På pressekonferansen kommer det fram at Assange snart vil forlate ambassaden.

Pressekonferansen starter med at Ecuadors utenriksminister Ricarod Patino uttaler seg, med Assange ved sin siden.

- Denne situasjonen må ta slutt. To år er for lenge, det er på tide å la Assange går. Det er på tide å respektere menneskerettigheter, sier  Patino.

Han sier videre at Ecuador vil fortsette å tilby Assange beskyttelse og vil fortsette dialogen med Storbritannia og Sverige for å forsøke å få til en løsning der Assange kan slippe rettforfølgelse.

Assange tar så mikrofonen.

- Det har gått nesten fire år siden saken mot meg startet. På denne tiden har jeg ikke blitt siktet. Hvordan kan det være slik i Europa at en person blir holdt mens USAs myndigheter bygger opp en sak mot ham? sier Assange.

På spørsmål om han vil forlate ambassaden, sier han.

- Jeg vil forlat ambassaden snart, men ikke av de grunnene som Murdoch-pressen og Sky News melder om sier han.

Rett før pressekonferansen startet meldte Sky News at Assange ville forlate ambassaden for å overgi seg til politiet.

Assange sier ingenting om når han vil forlate ambassaden.

Hvis han forlater ambassaden risikerer Assange å bli utlevert til Sverige som vil avhøre ham om anklager om seksuelle overgrep mot to kvinner. Han nekter for forholdene.

43-åringen har vært under etterforskning av USA siden WikiLeaks publiserte lekkasjer fra militære og diplomatiske dokumenter i 2010.

Assange sier han ikke vil dra til Sverige fordi han frykter han vil bli utlevert videre til USA.

(Dagbladet.no kommer mer mer)