-  Jeg vil gi folk noe å stå opp til

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen får fortsatt kritikk for sitt krav til sosialklienter om å «stå opp om morran». Men han vil ikke si unnskyld. Han vil gi folk noe å stå opp til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seinest i går sa LO-leder Gerd-Liv Valla til Dagbladet at Hanssens utsagn var uheldig og har såret mange.

-  Det jeg sa i intervjuet i Dagbladet i høst står jeg for, sier han.-  De som leste intervjuet ordentlig og ikke bare overskrifta, ville se at mitt budskap ikke var et gufs fra fortida, men et bilde av framtida, sier Hanssen som mer enn gjerne vil oppdatere Dagbladets lesere - og Gerd Liv Valla - på hvilke konkrete endringer regjeringa legger opp til i velferdspolitikken.

To hovedgrep

-  Vi gjør to hovedgrep. Vi omorganiserer hele velferdsforvaltningen. 1. juli starter vi sammenslåinga av a-etat og trygdeetaten, den såkalte NAV-reformen. Det innebærer etablering av arbeids- og velferdskontor i kommunene der brukerne vil møte både arbeidsmarkedsetaten, trygdeetaten og sosialetaten på samme disken. Dette er i seg sjøl en viktig reform, men vi er ikke fornøyd med det. Vi vil mer.

-  Derfor skal vi i høst - ikke til våren som det sto i Dagbladet i går - legge fram en stortingsmelding om arbeid, velferd og inkludering. Der skal vi gjennomgå hele virkemiddelbruken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer