Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg vil gjøre opp for tapt tid»

- Jeg fikk ikke se barna mine vokse opp, men jeg så en generasjon med unge spillere vokse opp, sier Alex Ferguson. I et italiensk intervju forteller skotten hvorfor han gir seg som United-manager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sir Alex Ferguson slutter som Manchester United-manager til sommeren. I et stort intervju med et italiensk magasin snakker 59-åringen ut om hvorfor han gir seg etter snart 30 år som manager.

- Fotballen har forandret seg i løpet av disse 28 åra. Det har utvilsomt blitt vanskeligere å takle dette yrket, sier Ferguson.

Tenker på barna

- Jeg fikk ikke sett barna mine da de vokste opp. Da jeg var i St. Mirren var jeg manager i klubben og drev to puber. Jeg satte fra meg barna på skolen om morgenen og var ikke hjemme før ved midnatt. Jeg fikk ikke se dem vokse opp, men jeg så en generasjon med unge spillere vokse opp.

- Det er grunnen til at de ser på meg mer som en venn enn som en far. Det er kanskje en av de viktigste grunnene til at jeg slutter. Jeg vil gjøre opp for tapt tid, sier Ferguson.

Presset han opplever er en annen grunn til at Ferguson mener det er på tide å trappe ned.

- Det er for mange forventninger, for mye press. Det har blitt vanskelig for meg å håndtere. En fyr som meg er på baksiden av avisene hver dag, og får en mikrofon stukket opp under nesa før jeg har gått av banen, sier han til det italienske magasinet Guerin Sportivo.

- Tottis VM

I det samme intervjuet skotter skotten fram mot VM-sluttspillet neste sommer.

- Frankrike er fortsatt et godt stykke foran resten, mener Ferguson.

Av enkeltspillere trekker han fram Italias Francesco Totti.

- Totti er fantastisk, eksepsjonell. Jeg har fulgt ham siden han var tenåring, men jeg visste at det var umulig å kjøpe ham. Jeg så ham for første gang da han var 18, og til og med da så alle medspillerne etter ham, og lot seg lede av ham, forteller en imponert Ferguson.

- Han snek seg aldri unna ansvaret, ropte hele tida på ballen, ga instrukser hele tida. Vanligvis ville dette vært utenkelig hos en tenåring. Jeg forsto med en gang at han ville bli en superstjerne, sier skotten.

Han tror altså ikke at de engelske spillerne når helt opp blant de aller største.

- Beckham og Owen kan bli løftet opp på enda et nivå, men dette blir Tottis VM. Han er rett og slett best. Og vi har også Patrick Vieira og Thierry Henry for Frankrike. Spania har også noen interessante unge spillere, men Raul er den ene som peker seg ut, sier Ferguson.

HARDT PRESS: Alex Ferguson har opplevd stor suksess på fotballbanen, men innrømmer at det er tøft. - Det er utvilsomt blitt vanskeligere å takle dette yrket, sier skotten.
Hele Norges coronakart