VIL SKRIVE BOK: Monsterfaren Fritzl ønsker å skrive bok. Men den er det kun barna som vil få lese. Foto: AFP/SCANPIX
VIL SKRIVE BOK: Monsterfaren Fritzl ønsker å skrive bok. Men den er det kun barna som vil få lese. Foto: AFP/SCANPIXVis mer

- Jeg vil ha den hardeste straffen

Josef Fritzl tar permen fra munnen og snakker ut for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under rettssaken mot ham i forrige uke gjemte Josef Fritzl seg for pressen bak en blå ringperm. Nå har han bokstavelig talt tatt permen fra munnen og snakker for første gang om hvordan han opplevde sitt eget dobbeltliv.

Ville gjøre kjelleren bekvem
I et intervju med tyske News som er gjengitt på bild.de forteller monsterfaren at han forsøkte å gjøre livet for datteren og barna i kjelleren levelig i løpet av de 24 årene hun og etterhvert deres felles barn ble holdt som fanger.

- Jeg forsøkte å gjøre livet til min andre familie så bekvemt som mulig, og i løpet av disse årene bygget opp en likeverdig, partnerskaplig forbindelse, sier han i intervjuet.

Torsdag i forrige uke ble Fritzl dømt til livsvarig forvaring på en psykiatrisk institusjon. Han ble dømt for blant annet drap, vold, slaveri og mer enn 3000 voldtekter.

- Jeg vil ha den hardeste straffen. Bare for å gjøre opp for meg, til min død, er hans kommentar til dommen.

- Dommen var en naturlig konsekvens av at tiltalte har sagt seg skyldig i 24 års fangehold og for voldtekt 3000 ganger. Maksstraffen var ikke uventet, sa forsvarer Rudolf Mayer som om dommen da den ble kjent.

Bokønske
Østerrikeren forklarer at han har tenkt på barna og datteren Elisabeth.
- Jeg ønsker meg ingenting annet enn at ofrene mine på en eller annen måte kan glemme.

Det har blitt spekulert i om Fritzl vil skrive en bok om dobbeltlivet sitt. I intervjet bekrefter han dette, men boken vil ikke bli tilgjengelig for hvem som helst.
- Jeg ønsker å skrive en bok. Ikke for offentligheten, bare for dem, der jeg forsøker å forklare hvorfor jeg gjorde så avskyelige handlinger.

HOLDT FANGET: Datteren og etterhvert deres felles barn ble holdt fanget av Josef Fritzl, som i et intervju sier at han forsøkte å gjøre det bekvemt i kjelleren. Foto: AFP/SCANPIX
HOLDT FANGET: Datteren og etterhvert deres felles barn ble holdt fanget av Josef Fritzl, som i et intervju sier at han forsøkte å gjøre det bekvemt i kjelleren. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer