Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg vil ha fram alle fakta

Tidligere styreformann Jørn Tagge i T5PC er ikke overrasket over at hans navn blir trukket inn i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg frykter ikke etterforskningen, sier Tagge.

Han tar anklagene mot seg med stor ro. Tagge sier at han ikke frykter hva de andre siktede i saken vil si i avhør.

-  Jeg tar denne siktelsen med ro. Så vidt jeg kan se, er mange av forholdene Økokrim peker på, ikke engang ulovlige, sier Tagge til Dagbladet.

Tirsdag var han i et fem timer langt avhør hos Økokrim.

-  Det er naturlig at mitt navn kommer opp, fordi jeg var styreformann i den perioden. Nå ønsker jeg bare at alt skal komme opp i lyset, sier han.

Dagbladet kjenner deler av Tagges politiforklaring. Der peker han blant annet på at advokatfirmaet Wikborg & Rein gikk god for deres forretningsmodell i et brev til Lotteritilsynet. Advokatselskapet skal ifølge enkelte av de siktede ha mottatt rundt ti millioner kroner for jobben med juridisk bistand på flere fronter.

-  Totalsummen kom nok opp i ti millioner ja, sier Jørn Tagge.

Han avviser at summen erunormalt høy for ti måneders rådgivning.

-  Det kan kanskje høres mye ut. Men de tok vanlig advokathonorar og hadde mange som jobbet på saken. Det var mye å hjelpe oss med, for å si det sånn, sier han.

Advokatfirmaet bisto T5PC-toppene med juridiske råd og bistand overfor Lotteritilsynet og skattemyndighetene, samt hjalp til med avtaler gjort mellom T5PC og flere selskaper.

Dagbladet får fra informert hold bekreftet at advokatfirmaets rolle har vært et tema i avhør som er gjennomført hos Økokrim de to siste dagene. I alt 12 personer er siktet i T5PC-skandalen, men ingen er framstilt for varetektsfengsling. Wikborg og Rein understreket i Dagbladet søndag at de brøt kontakten med T5PC i sommer.

-  Vi var juridisk rådgiver for T5PC fra juli i fjor til juni i år, da vi trakk oss fra oppdraget, sa partner Per Anders Sæhle i Wikborg & Rein.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media