Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil ha penger til bestemor og hennes generasjon

Dette vil leserne ha mer penger til.

ØNSKER SEG VANN: En leser har sendt inn bilde av et tomt basseng i Leksvik.
ØNSKER SEG VANN: En leser har sendt inn bilde av et tomt basseng i Leksvik. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Totalt sett er det et bra budsjett, men det er klart at selv en finansminister kunne ønske at det var andre tall og satsninger i et budsjett. Men jeg er fornøyd med budsjettet som presenteres klokka 10, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

• Hva ønsker du mer penger til? Er veiene der du bor dårlige? Råtner skolen din? Tar kommunen din vare på de eldre? Send bilder eller video av hva du mener bør bli bedre til budsjett2013@gmail.com eller MMS til 2400.

- Jeg vil ha penger til Bestemor og hennes generasjon; menneskene som har bygget opp dette landet og som nå blir behandlet langt verre enn innsatte i våre fengsel, skriver Karin Mustvedt-Plüss fra Skien.

- Eldre mennesker sitter syke og redde hjemme og får ikke plass på eldresenter, mens de få som får plass forfaller i løpet av få måneder fordi norske sykehjem har en standard som ikke hører noe steds hjemme i et velutviklet og rikt land som Norge,

En leser fra Leksvik ønsker seg vann i bassenget, mens en annen ønsker mer penger til friluftsliv.

- Samfunnet må gjøre en større innsats for at det skal bli enklere for hvermansen å gå på tur i fine omgivelser der de bor, skriver Morten Thaulow.

Jernbane Trond Egil Aa. Bøe, leder foreningen Ålgårdbanens venner, skulle gjerne sett at opprusting av Ålgårdbanen til moderne standard var med i årets statsbudsjett. 

MER TIL ELDRE: Vi klager på dårlig veier fordi det ødelegger våre flotte nye bilder, eller mener vår barn ikke kan sitte på harde stoler, eller det trengs på død og liv et nytt kulturhus i bygda, men ingen ser ut til å fatte hvordan vi behandler våre foreldre, besteforeldre og oldeforeldre, skriver Karin Mustvedt-Plüss fra Skien
MER TIL ELDRE: Vi klager på dårlig veier fordi det ødelegger våre flotte nye bilder, eller mener vår barn ikke kan sitte på harde stoler, eller det trengs på død og liv et nytt kulturhus i bygda, men ingen ser ut til å fatte hvordan vi behandler våre foreldre, besteforeldre og oldeforeldre, skriver Karin Mustvedt-Plüss fra Skien Vis mer

- I dag brukes banen kun til dresinsykling. Det er synd, for dette er et pressområde med svært mye køproblematikk og store vekstsmerter. En total opprusting av den 12 kilometer lange banen er beregnet til å kun å koste ca. 582 millioner, til sammenligning planlegges det ny E39 til over 2 milliarder kroner på samme strekningen, skriver han.

En annen leser peker på at mer penger til båtsport kan skape arbeidsplasser og bedre sikkerheten på vannet.

Flere lesere nevner studentboliger, tannhelse og eldreomsorg som områder de ønsker mer penger til.

3,3 prosent Budsjettet legges frem klokka 10:00, men regjeringen har allerede gått ut i media og forhåndsannonsert flere budsjettforslag.

Regjeringen skal etter det NRK erfarer bruke 3,3 prosent av oljefondet på statsbudsjettet, altså 125 milliarder kroner.

Statsbudsjettet vil også inneholde forslag til kutt i ulike avgifter. Dagens Næringsliv skriver at fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) foreslår å fjerne kystavgifta, i neste års statsbudsjett.

Bevilgningene til Domstoladministrasjonen kuttes trolig med 33 millioner kroner i Statsbudsjettet, melder NRK.

OPPRUSTNING: I dag brukes Ålgårdbanen kun til dresin-sykling. Det er synd, for dette er et pressområde med svært mye køproblematikk og store vekstsmerter, mener Trond Egil Aa. Bøe, leder foreningen Ålgårdbanens venner.
OPPRUSTNING: I dag brukes Ålgårdbanen kun til dresin-sykling. Det er synd, for dette er et pressområde med svært mye køproblematikk og store vekstsmerter, mener Trond Egil Aa. Bøe, leder foreningen Ålgårdbanens venner. Vis mer

Her er noen av lekkasjene:

• Gi Helse Vest 15 millioner kroner for utrede et partikkelterapianlegg, som vil gi norske pasienter, spesielt barn, en ny kreftbehandling som tidligere ikke har vært tilgjengelig i Norge.

100 millioner kroner til brystrekonstruksjon.

• Forslå å øremerke 200 millioner kroner til det kommunale barnevernet, som skal gå til å opprette 270 nye stillinger.

• Gi 50 millioner kroner til å påbegynne 2,3 milliardersprosjektet som skal oppgradere den snart 50 år gamle togtunnelen mellom Bergen og Arna.

• Gi 47 millioner kroner ekstra til klimaforskning.

FRILUFTSLIV: Samfunnet må gjøre en større innsats for at det skal bli enklere for «hvermansen» å gå på tur i fine omgivelser der de bor, skriver Morten Thaulow.
FRILUFTSLIV: Samfunnet må gjøre en større innsats for at det skal bli enklere for «hvermansen» å gå på tur i fine omgivelser der de bor, skriver Morten Thaulow. Vis mer

• Utvide pappapermisjonen med 2 uker. Det vil koste omtrent mellom 585 og 650 millioner kroner i året, melder VG.

• Gi 100 millioner kroner ekstra til å oppgradere nettportalen Altinn, melder VG.

• Ha gratis kulturskole én time i uka for alle på barnetrinnet. Det vil koste 73,8 millioner kroner.

BÅTSPORT: Båtsport bør få en del av statsbudsjettet fordi det og kan skape arbeidsplasser og føre til bedre sikkerhet på sjøen, skriver en leser.
BÅTSPORT: Båtsport bør få en del av statsbudsjettet fordi det og kan skape arbeidsplasser og føre til bedre sikkerhet på sjøen, skriver en leser. Vis mer