- Jeg vil ikke at sønnen min skal vokse opp med dette

Firebarnsmora Angie Cage er blant de rasende demonstrantene i Ferguson.

DEMONSTRERER: Firebarnsmora Angie Cage tok med sønnen Marcuse (5) og døtrene Anaje (6) og Karmyen (7) for å demonstrere på stedet der en politimann skjøt og drepte Michael Brown (18) Lørdag. Hun protesterer for en mer rettferdig framtid for barna. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
DEMONSTRERER: Firebarnsmora Angie Cage tok med sønnen Marcuse (5) og døtrene Anaje (6) og Karmyen (7) for å demonstrere på stedet der en politimann skjøt og drepte Michael Brown (18) Lørdag. Hun protesterer for en mer rettferdig framtid for barna. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FERGUSON (Dagbladet): Da en politimann lørdag skjøt og drept den ubevæpnede, afroamerikanske Michael Brown (18) satte det den fattige forstaden Ferguson utenfor St. Louis i brann. Rasemotsetninger har boblet til overflaten i nabolaget hvor 67 prosent er afroamerikanske, mens er 94 prosent av politifolkene er hvite.

Helt siden de fatale skuddene har det vært voldsomme sammenstøt mellom hardhendt politi som har brukt tåregass og gummikuler mot demonstranter som har kastet stein og molotovcoctails. Også fredelige demonstranter og journalister er blitt arrestert.

Situasjonen har rystet USA og eskalert slik at selv president Barack Obama har engasjert seg.

- Henda i været Dagbladet var i går ettermiddag lokal tid på åstedet for skytingen. Der var rundt 60 fredelige, men rasende demonstranter samlet.

- Henda i været. Ikke skyt, roper demonstrantene taktfast mens de går ned på kne og strekker henda i været.

Politiet, som tidligere har vært svært synlige og tungt bevæpnet, glimret med sitt fravær. Det skal ha skjedd etter klare instruksjoner fra guvernøren i Missouri og føderale myndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer