Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil ikke at Thomas skal være død

Vennene til Thomas Sebastian Eriksrud Andresen fraråder andre å reise med Stena Line.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Axel Klafstad (18), Nikolai Holst-Jensen (18) og Alexander Eckbo Avgerinos (19) sitter samlet hjemme hos Axel på Bygdøy i Oslo. Der skulle Thomas Sebastian Eriksrud Andresen (19) også vært.

-  Jeg vil ikke at Thomas skal være dø, jeg vil at han skal leve. Han tilbrakte veldig mye tid her hos oss, sier Axel.

Han var ikke med på partycruiset i forrige uke. Thomas (19) kom ikke hjem etter studentcruiset mellom Oslo og Frederikshavn torsdag. Guttene har brukt de siste dagene på å hjelpe mora til Thomas. Nå stiller guttene spørsmålstegn til sikkerheten om bord.

-  Kjent for fylleturene

Guttene har mange spørsmål, og i et brev spør de blant annet:

«Stena Line har nå vurdert å sette opp kameraer for å øke sikkerheten. Hvor mange liknende saker må forekomme før Stena Line gjør noe med sikkerheten om bord?» spør de seg.


-  De visste det kom til å bli et cruise med 1600 fulle studenter. De kunne enkelt hatt vakter ute på dekket også. Hvem er det som egentlig har ansvaret for at noe slikt kan skje? spør Axel.

-  Det er ikke vanskelig å falle ut fra rekkverket på den båten. Det er ikke så veldig høyt. Folk bør komme til unnsetning hvis noen leker supermann i fylla og klatrer på rekkverket. Stena Saga er jo kjent for fylleturene sine, sier Alexander, som selv var med på cruiset.

 SØKER SVAR:Axel Klafstad (18), Nikolai Holst-Jensen (18) og Alexander Eckbo Avgerinos (19) sitter med mange spørsmål etter at kameraten forsvant. Foto: Sveinung Uddu Ystad
SØKER SVAR:Axel Klafstad (18), Nikolai Holst-Jensen (18) og Alexander Eckbo Avgerinos (19) sitter med mange spørsmål etter at kameraten forsvant. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

Guttene fraråder nå andre å dra på denne turen.

-  Vi syntes det virket som en morsom tur, men det var helt kaos, sier han.

Finner på absurde teorier

Guttene synes også det er merkelig at Thomas fikk kjøpe sprit på taxfreeutsalget.

-  Hvordan skal det være mulig for en 19-åring å kjøpe sprit på den båten, spør Axel.

-  Det er mulig aldersgrensen var lavere siden det var et studentcruise, men da må også rutinene forandres, mener Alexander, som også sier at det ble solgt shoter med sprit utenfor barene.

Gjennomgår rutinene

Truls Knudsen i TDK Media AS som arrangerer studentcruiset har følgende å si:

-  Jeg synes dette er utrolig trist og jeg føler med de pårørende. Av hensyn til etterforskningen har jeg ikke anledning til å uttale med i saken nå, sier Truls Knudsen.

Stena Line går nå å igjennom rutinene på skipet.

Informasjonssjef i Stena Line, Joakim Kenndal, sier aldersgrensa på cruiset er 18 år.


-  Vi seiler under svensk flagg i internasjonalt farvann. Dermed er det lov å kjøpe sprit for 18-åringer i tax-free-shoppen og i barene, sier han.

-  Vi ser på dette som en savnet-sak, men utelukker ingenting, sier politibetjent Jørgen Syversen i Savnet-gruppa i oslo politidistrikt.

Les mer om saken her.