Charleston

«Jeg vil ikke beklage. Jeg har ikke felt en tåre for de uskyldige menneskene jeg drepte»

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om dødsstraff.

BER OM DØDSTRAFF: Dylann Roof skjøt vilt rundt seg og drept ni personer i Emanuel African Methodist Epsicopal Church i Charleston i Sør-Carolina. Foto: EPA/CHARLESTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE
BER OM DØDSTRAFF: Dylann Roof skjøt vilt rundt seg og drept ni personer i Emanuel African Methodist Epsicopal Church i Charleston i Sør-Carolina. Foto: EPA/CHARLESTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I juni 2015 ble ni afroamerikanere skutt og drept i en kirke i Charleston i Sør-Carolina i USA.

Det var 22 år gamle Dylan Roof som sto bak kirkemassakren. I desember ble han dømt for hatkriminalitet. Påtalemyndigheten ber om dødsstraff for drapene.

Onsdag denne uka startet straffeutmålingen mot Roof. Påtalemyndigheten i Charleston har lagt fram mengder med bevis, som tidligere ikke er offentlig kjent.

- Angrer ikke

Washington Post skriver at påtalemyndigheten startet med høytlesing fra Roofs dagbok.

«Jeg vil gjøre det krystallklart, jeg angrer ikke på hva jeg gjorde. Jeg vil ikke beklage det. Jeg har ikke felt en tåre for de uskyldige menneskene jeg drepte.»

Flere pårørende har også fortalt sine historier i den siste rettsrunden. Noen av dem var til stede i kirka da ektefeller ble drept. Andre fikk først beskjed i ettertid.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Hvis hun er borte, hvorfor skal jeg være her?, spurte pastor Anthony Thompson. Kona Myra ble drept i massakren.

Representerer seg selv

I avhør med FBI har Roof selv sagt at han er skyldig, han skal også ha innrømmet at han angret «bittelitt» på at han gjorde det han gjorde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer