- Jeg vil ikke gå alene i mørket nå

Susan Flatmark er næmeste nabo til området der det ble funnet en død kvinne.

BEKYMRET: Susan Flatmark (64) går tur med hunden Tye tre ganger daglig i det samme populære turområdet der 21 år gamle Anja Weløy Aarseth har vært savnet. Hun sier hendelsen er helt uforståelig. Foto: Arild J. Waagbø
BEKYMRET: Susan Flatmark (64) går tur med hunden Tye tre ganger daglig i det samme populære turområdet der 21 år gamle Anja Weløy Aarseth har vært savnet. Hun sier hendelsen er helt uforståelig. Foto: Arild J. WaagbøVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Leiteaksjonen etter Anja Weløy Aarseth (21) på byfjellet Aksla ved Ålesund ble på kort tid i dag erstattet av en drapsetterforsking.

Savnet siden ondag, fant politiet i dag en død kvinne ikke langt fra en stor sti i et populært turområde, etter at flere hundre frivillige hadde lett etter henne siden torsdag. Det er etter alt å dømme bergensjenta.

Susan Flatmark (64) er nærmeste nabo til turløypa på Aksla. Hun synes nyheten om at ei kvinne er funnet død i det populære området er skremmende.

- Jeg ble helt målløs da jeg hørte det. Det gir en veldig rar følelse, sier 64-åringen til Dagbladet.

- Gått der hver dag i 37 år På en pressekonferanse gjorde politiet det i 15-tida i dag klart at de nå står overfor en kriminell handling med en ukjent gjerningsmann.

Selv om de ennå ikke vil bekrefte at det faktisk er 21-åringen som er funnet, legger politiet til at ingen andre er savnet i det aktuelle området. Samtidig ble leiteaksjonen avsluttet, og den unge kvinnens familie orientert om funnet.

LES OGSÅ: Anjas familie takker leitemannskapene

Flatmark bruker flittig turstiene nær der den døde kvinnen ble funnet, og hvor letemannskaper har lett etter 21-åringen siden torsdag.

- Jeg har gått der nesten hver dag de siste 37 åra. Nå kommer det til å ta lang tid før jeg føler meg trygg igjen. Jeg kommer til å kikke meg over skulderen nå, sier Flatmark, som bor i området Fjelltun i Ålesund. Hun går tur i fjellet tre ganger daglig med hunden sin.

- Alle bruker fjellet hele tida. Ingen har vært redde. Men nå er det vondt å tenke hva som kan skje. Jeg blir bare nødt til å fortsette å gå på tur her. Som datteren min sier: «Vi kan ikke sitte hjemme og være redde.»

- Uforståelig Funnstedet ligger bare noen hundre meter øst for Fjellstua på Aksla, ikke langt fra en stor sti. Kvinnen ble funnet av en hundepatrulje, som ledd i finsøket av turområdet. Tidligere hadde det flere ganger vært letemannskaper like i nærheten som trolig har passert like ved.

Som ledd i etterforskningen ønsker politiet å kartlegge alle bevegelser på fjellet, og ber derfor alle som har vært der i det aktuelle tidsrommet om å melde seg. Politiadvokat Yngve Skovly var likevel klar på at kartleggingsjobben kan bli enorm, da han snakket med Dagbladet tidligere i dag:

- Det var fint vær denne dagen og det var nok mye folk i turområdet, sa Skovly.

LES OGSÅ: Slik jobber politiet nå

Hendelsen har vært sjokkerende for den nærmeste naboen.

- Det er helt uforståelig at det kan ha skjedd. Fra klokka 18-20 på kvelden er det så mange som er ute. Mange som jogger og mange som er ute og går tur. Det er folk på stiene hele tida, sier Susan Flatmark, som er litt bekymret over at mannen Kåre er bortreist.

- Jeg kan ikke vente i tre uker til han er hjemme igjen med å gå tur. Men jeg er skeptisk. Det kan jo være noen der som ikke er så hyggelig å møte. Jeg vil ikke gå i mørket alene nå.

- UTSATT FOR KRIMINELL HANDLING: Politiadvokat Yngve Skovly (t.v.), Stabssjef Ingmar Farstad og Politistasjonssjef i Ålesund Oddbjørn Solheim på pressekonferansen lørdag ettermiddag på Waterfront hotell i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
- UTSATT FOR KRIMINELL HANDLING: Politiadvokat Yngve Skovly (t.v.), Stabssjef Ingmar Farstad og Politistasjonssjef i Ålesund Oddbjørn Solheim på pressekonferansen lørdag ettermiddag på Waterfront hotell i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer