- Jeg vil ikke ha noen golddigger

Single Hilde Midthjell er god for 780 millioner.

FRA KOSMETIKK TIL KLÆR: Da Hilde Midthjell solgte seg ut av bedriften hun hadde bygget opp, var omsetningen 400 millioner og driftsresultatet 20 prosent. De fleste kvinnene foran henne på Kapitals rikingliste har arvet formuen.

Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
FRA KOSMETIKK TIL KLÆR: Da Hilde Midthjell solgte seg ut av bedriften hun hadde bygget opp, var omsetningen 400 millioner og driftsresultatet 20 prosent. De fleste kvinnene foran henne på Kapitals rikingliste har arvet formuen. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hilde Midthjell (52) er en av få kvinnelige nestenmilliardærer som startet med to tomme hender og et lyst hode. Det siste i både bokstavelig og overført betydning. Da Hilde dro i gang karrieren var hun ung, blond og blid. Og en av de skarpeste på medisinstudiet. Med en nerdete interesse for kjemi, studerte hun innholdsfortegnelsen på diverse hudpleieprodukter, helt til det var ett merke som fanget interessen mer enn de andre. 23 år gammel dro Hilde til Frankrike og overbeviste produsenten om å gi henne det norske agenturet på Decléor. Medisinstudiene ble satt på vent. - Jeg var nysgjerrig og rastløs. Det var nesten som et ungdomsopprør, jeg visste knapt hva en faktura var, smiler hun hjemme i den gamle Sveitservillaen i Asker.

Det er her hun jobber og bor sammen med kattene Gråpus og Sortepus.

Ifølge Kapital er Hilde god for ca. 780 millioner kroner. Men den første tiden hun reiste rundt for å selge inn produktene sine, sov hun i campinghytter. Maten kom fra mammas kjøkken. Fem års slit skulle til før businessen gikk i pluss.

- Tenkte du noen gang på å gi opp og gå tilbake til medisinstudiene?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.