- Jeg vil ikke klamre meg fast

- Dette er nok verre for partiet enn det er for meg, sier Inger Lise Hansen.

SKUFFET: - Jeg er skuffet. Jeg legger ikke skjul på det, sier Inger Lise Hansen til Dagbladet etter at KrF vraket henne som nestleder i partiet. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
SKUFFET: - Jeg er skuffet. Jeg legger ikke skjul på det, sier Inger Lise Hansen til Dagbladet etter at KrF vraket henne som nestleder i partiet. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er skuffet. Jeg legger ikke skjul på det, sier Inger Lise Hansen til Dagbladet etter at KrF vraket henne som nestleder i partiet.

- Dette er en del av det politiske spillet. Jeg ser ikke poenget i å klamre meg fast, sier Hansen. Hun forteller Dagbladet at hun ikke er overrasket over den manglende støtten.

- Jeg var foreberedt på at dette kunne skje, sier den avtroppende nestlederen. 

- Dette er nok verre for partiet enn for meg, sier den unge KrF-politikeren.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg har en holdning til livet som er at hvis noen dører lukkes åpnes andre, sier Hansen. Hun gleder seg nå til ha tid til familien og få skrevet ferdig masteroppgaven i historie, sier Hansen.

Til Dagbladet vil ikke valgkomiteen gi en begrunnelse for hvorfor den tidligere nestlederen ikke lenger får være med Knut Arild Hareide i den politiske ledelsen.

Valgkomite-leder Anne Marie Jøranli, sier til Dagbladet at komiteen har lagt til grunn fylkenes innspill til komiteen.

- Det var et så stort flertall mot at hun ikke hadde noen sjanse, sier hun.

Ingen begrunnelse Hva grunnen til at Hansen blir vraket, vil hun «ikke spekulere i». Jøranli vet ikke for sikkert om beslutningen om å vrake Hansen var enstemmig.

- Vi ba ikke om en begrunnelse fra fylkeslagene. Men jeg er klar over at det har vært en del ting som har vakt diskusjon og oppmerksomhet.

- Var innstillingen enstemmig?

- Vi diskuterte saken grundig, og jeg tror det var enstemmig, sier Jøranli.