Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil ikke si at Hege Storhaug er feig, men jeg er ikke enig med henne

KrF-leder Knut Arild Hareide ønsker en ryddig, politisk debatt.

UENIG MED STORHAUG: KrF-leder Knut Arild Hareide er opptatt av at den politiske debatten må være ryddig, uten personkarakteristikker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UENIG MED STORHAUG: KrF-leder Knut Arild Hareide er opptatt av at den politiske debatten må være ryddig, uten personkarakteristikker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med Dagbladet i dag, beskylder forfatter og islamkritiker Hege Storhaug flere navngitte politikere for å nøre oppunder islamfrykt.

- Det er politikerne som skaper frykt, med måten de har løyet om islams problem og underkjent de verdimessige og økonomiske perspektivene. Det er feigheten og uansvarligheten til blant andre Støre, Hareide, Grande og Solberg, som skaper frykt, hevder Storhaug i intervjuet.

Informasjonslederen for Human Rights Service blir kraftig anklaget for en endimensjonal framstilling av islam, selektiv bruk av fakta, konspirasjonsteorier og misbruk av kilder, men hennes siste bok «Islam. Den 11. landeplage» har solgt rundt 20 000 bøker.

- Blir irritert Hun vil imidlertid ikke selv ta særlig ansvar for den frykten hun beskylder politikerne for å skape.

- Hvis det er sånn at de som konkretiserte og kritiserte verdikampen i Tyskland på 30-tallet skapte frykt, da skaper vel jeg også frykt. Men jeg blir irritert av sånne spørsmål som har til hensikt å kneble en nødvendig debatt, sier Storhaug.

KrF-leder Knut Arild Hareide, en av de fire navngitte politikerne, er opptatt av at den politiske debatten må være ryddig, uten personkarakteristikker.

- Forrige gang jeg traff Hege Storhaug hadde vi en hyggelig prat. Men ja, vi er politisk uenige, sier han til Dagbladet.

- Men vi må kunne ha en ryddig politisk debatt uten at vi karakteriserer hverandre. Jeg vil ikke si at Hege Storhaug er feig - men jeg er ikke enig med henne, sier han.

Forsvart av Rolness Hege Storhaug er omstridt i norsk offentlighet. Sosialog Kjetil Rolness er blant dem som tidligere har forsvart henne.

- Jeg har stått fram som djevelkvinnens forsvarer tidligere i høst, men denne boka beskriver en samtidshistorie om problemene og trusselen ved islam. Står det overhodet noe i den boka som er feil?, sa han under en debatt tidligere i desember.

Debatten var i regi av Kolofon forlag og Storhaug selv, og Storhaug møtte Linda Noor, leder i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk, Rolness og SV-nestleder Snorre Valen.

- Jeg reagerer på bokas fravær av løsninger. Boka bærer bud om en utrolig dårlig selvtillit rundt prosjektet Norge. Jeg kan ikke legge fra meg troa på Europa fordi vi har noen problemer. Vi har løst mye verre problemer enn dette før, sa Valen om boka.

Les Dagbladets anmeldelse av Storhaugs bok her.

Høylytt debatt Noor mente at Storhaug måtte ta ansvar for den økende temperaturen i norsk debatt om folkegrupper, hvorpå Storhaug sa at det kom til å bli vold på begge sider dersom utviklingen fortsatte, men nektet et ansvar for hat rettet mot muslimer.

- Men denne voldsretorikken finnes allerede på begge sider, sa Linda Noor, før Storhaug trakk fram jødene som en særlig utsatt gruppe i Norge.

Storhaug hadde heller ingen tro på demonstrasjonen der norske muslimer slo ring rundt en synagoge i Oslo. «Hvis dere vil gå etter jødene i islams navn, må dere gå gjennom oss muslimer først», var parolen fra initiativtakerne.

- Jeg vet ikke hvor mange det var og hvem det var. Den dagen der norske muslimer står felles sammen om norske verdier blir jeg fornøyd, sa Hege Storhaug.

De andre politikerne navngitt av Hege Storhaug har ikke ønsket å kommentere beskyldningene hennes.
 

UT MOT POLITIKERNE: Islamkritiker Hege Storhaug mener navngitte politikere lyver, er feige og uansvarlige.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
UT MOT POLITIKERNE: Islamkritiker Hege Storhaug mener navngitte politikere lyver, er feige og uansvarlige. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media