Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg vil ikke skade deg. Jeg gjør dette som en jobb for en pakistaner»

Her er kidnappede Faiza Ashrafs (26) samtale med politiet.

SATTE I GANG STORAKSJON: Etter mobilsamtalene med Faiza Ashraf onsdag morgen i forrige uke satte væpnet politi fra Asker og Bærum i gang en storaksjon der de undersøkte bagasjerommene på en rekke biler i Dikemark-området. Foto: Petter Sørnæs/Budstikka
SATTE I GANG STORAKSJON: Etter mobilsamtalene med Faiza Ashraf onsdag morgen i forrige uke satte væpnet politi fra Asker og Bærum i gang en storaksjon der de undersøkte bagasjerommene på en rekke biler i Dikemark-området. Foto: Petter Sørnæs/Budstikka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Dagbladet kjenner innholdet i den dramatiske politirapporten om telefonsamtalen mellom den kidnappede Faiza Ashraf og politiets nødsentral, for snart en uke siden.

I samtalen, som kom inn 06.44 onsdag morgen, fortalte hun først hvem hun var og at hun var kidnappet av en ukjent mann.

Kvinnen virket fortvilet og ba om hjelp. Hun fortalte at hun var på vei til jobb i Oslo da hun ble overfalt ved bussholdeplassen ved Prix-butikken i Kirkeveien. Det hadde vært et basketak, og hun fortalte at kidnapperen hadde slått henne flere ganger i hodet, står det i politirapporten.

Politiet ringte I den første samtalen fortalte Faiza at hun var lagt i bagasjerommet i en mørk bil, og at hun ikke visste hvor bilen kjørte. Den første samtalen, som ifølge politirapporten var preget av frykt og fortvilelse, varte bare i to minutter.

Politiets alarmsentral ringte tilbake til Faiza Ashraf 06.52, og den kidnappede Bærumkvinnen tok straks telefonen. Hun fortalte da at kidnapperen i mellomtida hadde stanset bilen, åpnet bagasjeluka og både snakket med henne og bundet henne.

— Jeg vil ikke skade deg. Jeg gjør dette som en jobb for en pakistaner, og får 100 000 for jobben, skal kidnapperen ifølge Faiza Ashraf ha sagt til henne.

Samtalen mellom den 26 år gamle kvinnen og politiet varer i 28 minutter. Da blir samtalen plutselig brutt, uten at politiet vet hvorfor.

Politiet forsøkte flere ganger å ringe opp igjen, uten å få svar.

Kom seg løs I den andre samtalen, som varer i 28 minutter, gir Faiza Ashraf også politiet et navn. Hun forteller at hun tror det kan være den 28 år gamle varetektsfengslede taxisjåføren som er mannen som står bak kidnappingen.

Hun fortalte samtidig at 28-åringen hadde vært plagsom i lang tid, og hun tenkte at han kanskje hadde noe med kidnappingen å gjøre.

— Han har kontaktet meg flere ganger via telefon og SMS. Men dette har holdt på i lang tid, skal hun sa sagt til politiet.

Hun forteller også at kidnapperen hadde bundet henne med et tau, men at hun hadde fått løs den ene hånda. Hun fortalte også at hun hadde smerter i hånda som ennå ikke var fri, fordi hun hadde ligget på den.

Politimannen ba henne også om å slå i bilen, og hørte da noe som i rapporten beskrives som «det hørtes hult ut da hun banket i bilen». Faiza Ashraf fortalte også at bilen kjørte i svært høy hastighet, og at bilen klokka 07.09 kjørte over to fartsdumper.

Astma Faiza Ashraf fortalte etter hvert også at hun hadde astma, og at hun var i ferd med å få et astmaanfall. Politibetjenten ba henne da forsøke å slappe av. Men kort tid etter ble samtalen brutt.

I avhør har den 28 år gamle taxisjåføren innrømmet sin interesse for Faiza Ashraf. Han har forklart at han ble kjent med kvinnen ved en tilfeldighet for fem år siden. Han jobbet da i en matforretning på Bekkestua i Bærum.

De to hadde tilfeldig kontakt med hverandre, men møttes igjen ved en tilfeldighet for et halvt år siden. Da fikk 28-åringen nye sterke følelser for Faiza Ashraf, men hans framstøt mot henne ble kontant avvist. I avhør med politiet har 28-åringen også hevdet at hun kontaktet ham telefonisk. Dette er ikke verifisert.

image: «Jeg vil ikke skade deg. Jeg gjør dette som en jobb for en pakistaner»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!