«Jeg vil ikke være på denne drittplassen her lenger»

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Jeg danset og hadde det gøy helt til klokka var ett. Da kom noen og sa at en gjeng hadde kastet bilen min av veien, hoppet på den og brukt balltrær mens de ropte «kom igjen 'a, gutta»!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nå skal jeg hjem. Jeg vil ikke være på denne drittplassen her lenger, sier Anette Lauritzsen fra skigymnaset på Oppdal.

Det kan høres ut som om russen har det ekstremt gøy, men når 7000 av dem møtes på Lillehammer, blir det en kald affære.

Aldri mer

Anette Lauritzsen har en provisorisk base camp i grusen på Birkebeinervegen. Nede i snøen i grøfta bak henne ligger en rød, knust Renault 5.

Hun og venninnen Anja Karlsvik har tilbrakt natta i et bagasjerom hos noen som syntes synd på dem.

- Det var bare ramponering. Lommeboka til Anette lå på setet inni bilen. Den lå der fortsatt under alle glasskårene da vi kom. Det verste er at det kan hende det er knutereglene som er årsaken. Jeg har hørt at det er knute i lua både for å herpe biler og for å voldta jenter. Det siste har jeg ikke dokumentasjon på, men jeg er glad jeg er her med guttevenner, for å si det sånn, sier Anja.

Støyende last

Det startet med at røde kjøretøyer i hopetall hostet ut fra byer og tettsteder over hele Norge en gang fredag formiddag.

Da klokka passerte seks om ettermiddagen, hadde 100 busser med særs tung og støyende last og 400 spraymalte biler med et ukjent antall passasjerer, passert Moelven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer