- LEI MEG:  - Jeg ser nå at e-postene kan oppfattes som vonde. Det var ikke meningen, sier 48-åringen til sin forsvarer Oscar Ihlebæk.
Foto: Gunnar Hultgreen
- LEI MEG: - Jeg ser nå at e-postene kan oppfattes som vonde. Det var ikke meningen, sier 48-åringen til sin forsvarer Oscar Ihlebæk. Foto: Gunnar HultgreenVis mer

- Jeg vil jo ikke drepe Jens og Martin

Martin Kolbergs stesønn snakker ut i Dagbladet: Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang forteller den 48 år gamle stesønnen om bakgrunnen for de grove truslene.

Etter flere måneder i varetekt, er det en sliten 48-åring som møter Dagbladet i Oslo fengsel avdeling B. Sammen med advokat Oscar Ihlebæk forbereder stesønnen til Martin Kolberg seg til sitt livs kamp.

Han risikerer flere år i fengsel og forvaring, etter at han sendte en rekke e-poster til Martin Kolberg.

Den nå 48 år gamle mannen var i Kina da han sendte e-postene til stefaren.

Grove trusler
- Jeg ser nå i ettertid at e-postene kan forstås negativt, sier 48-åringen.

48-åringen brukte i e-postene ord som:

« ... og du Martin A. Kolberg samt Jens Stoltenberg er snart døde...».

Og:

«... du har valgt krig og krig skal du få i aller høyeste grad».

- Det var aldri ment som drapstrusler. Årsaken til e-postene er todelt. Noe gjelder politikk, resten har med mitt forhold til Martin Kolberg å gjøre.

Stesønnen er også tiltalt for andre kriminelle forhold.

- Martin ville hjelpe
Truslene mot Martin Kolberg ble sendt i fjor og fram til i vår. Kolberg varslet selv PST. Sikkerhetspolitiet aksjonerte umiddelbart da stesønnen kom tilbake til Norge i mai i år. 48-åringen ble pågrepet av tungt væpnede antiterrorstyrker.

- Jeg hadde etablert meg og bodde i Sogn og Fjordane. Der fikk jeg problemer med kriminelle. Martin Kolberg kom selv og tilbød seg å hjelpe meg og bruke sine kontakter for å rydde opp. Jeg trodde på ham. Men han gjorde ingen ting. Det ble så ille at jeg måtte flykte fra Norge til Kina. Jeg fryktet for livet mitt, sier stesønnen.

- For å forstå disse e-postene er det også viktig å være klar over at Martin Kolberg i mange år har provosert meg politisk. Han og Jens Stoltenberg sender unge norsk gutter rett inn i døden. De har lagt seg langflate for USA. De sendte uskyldige norske soldater til Afghanistan og Irak for å dø. Arbeiderpartiet ga også fredsprisen til en kineser og til USAs president. Fullstendig meningsløst, sier 48-åringen.

- Lei meg
Nå rettssaken starter til uka i Oslo tingrett vil han forklare seg om oppveksten med Martin Kolberg som stefar.

- Jeg var møkka full da jeg sendte disse e-postene. Det er jeg i dag lei meg for.

- I retten kommer jeg til å forklare meg om vårt forhold. Det har alltid vært vanskelig mellom meg og Martin. Jeg kommer også til å fortelle om hvordan han omtalte partivenner og motstandere, sier 48-åringen.

Stesønnen nekter straffskyld, men innser at e-postene bokstavelig kan oppfattes som grove drapstrusler.

- Dette er en meget vanskelig og vond sak for de involverte. Min klient er judisielt observert og ifølge de sakkyndige strafferettslig tilregnelig sier advokat Oscar Ihlebæk.

I retten skal 48-åringen forsvares av advokat Oscar Ihlebæk og advokatfullmektig Andreas Ihlebæk.

- Denne saken har jeg ingen kommentar til, er det eneste Martin Kolberg ønsker å si om forholdet til stesønnen, drapstruslene og rettssaken.

TAUS: Martin Kolberg ønsker ikke å kommentere straffesaken mot sin egen stesønn. Stesønnen truet med å drepe både statsminister Jens Stoltenberg og Martin Kolberg.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TAUS: Martin Kolberg ønsker ikke å kommentere straffesaken mot sin egen stesønn. Stesønnen truet med å drepe både statsminister Jens Stoltenberg og Martin Kolberg. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer