Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil jo ikke drepe Jens og Martin

Martin Kolbergs stesønn snakker ut i Dagbladet: Stoltenberg.

- LEI MEG:  - Jeg ser nå at e-postene kan oppfattes som vonde. Det var ikke meningen, sier 48-åringen til sin forsvarer Oscar Ihlebæk.
Foto: Gunnar Hultgreen
- LEI MEG: - Jeg ser nå at e-postene kan oppfattes som vonde. Det var ikke meningen, sier 48-åringen til sin forsvarer Oscar Ihlebæk. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang forteller den 48 år gamle stesønnen om bakgrunnen for de grove truslene.

Etter flere måneder i varetekt, er det en sliten 48-åring som møter Dagbladet i Oslo fengsel avdeling B. Sammen med advokat Oscar Ihlebæk forbereder stesønnen til Martin Kolberg seg til sitt livs kamp.

Han risikerer flere år i fengsel og forvaring, etter at han sendte en rekke e-poster til Martin Kolberg.

Den nå 48 år gamle mannen var i Kina da han sendte e-postene til stefaren.

Grove trusler
- Jeg ser nå i ettertid at e-postene kan forstås negativt, sier 48-åringen.

48-åringen brukte i e-postene ord som:

« ... og du Martin A. Kolberg samt Jens Stoltenberg er snart døde...».

Og:

«... du har valgt krig og krig skal du få i aller høyeste grad».

- Det var aldri ment som drapstrusler. Årsaken til e-postene er todelt. Noe gjelder politikk, resten har med mitt forhold til Martin Kolberg å gjøre.

Stesønnen er også tiltalt for andre kriminelle forhold.

- Martin ville hjelpe
Truslene mot Martin Kolberg ble sendt i fjor og fram til i vår. Kolberg varslet selv PST. Sikkerhetspolitiet aksjonerte umiddelbart da stesønnen kom tilbake til Norge i mai i år. 48-åringen ble pågrepet av tungt væpnede antiterrorstyrker.

- Jeg hadde etablert meg og bodde i Sogn og Fjordane. Der fikk jeg problemer med kriminelle. Martin Kolberg kom selv og tilbød seg å hjelpe meg og bruke sine kontakter for å rydde opp. Jeg trodde på ham. Men han gjorde ingen ting. Det ble så ille at jeg måtte flykte fra Norge til Kina. Jeg fryktet for livet mitt, sier stesønnen.

- For å forstå disse e-postene er det også viktig å være klar over at Martin Kolberg i mange år har provosert meg politisk. Han og Jens Stoltenberg sender unge norsk gutter rett inn i døden. De har lagt seg langflate for USA. De sendte uskyldige norske soldater til Afghanistan og Irak for å dø. Arbeiderpartiet ga også fredsprisen til en kineser og til USAs president. Fullstendig meningsløst, sier 48-åringen.

- Lei meg
Nå rettssaken starter til uka i Oslo tingrett vil han forklare seg om oppveksten med Martin Kolberg som stefar.

- Jeg var møkka full da jeg sendte disse e-postene. Det er jeg i dag lei meg for.

- I retten kommer jeg til å forklare meg om vårt forhold. Det har alltid vært vanskelig mellom meg og Martin. Jeg kommer også til å fortelle om hvordan han omtalte partivenner og motstandere, sier 48-åringen.

Stesønnen nekter straffskyld, men innser at e-postene bokstavelig kan oppfattes som grove drapstrusler.

- Dette er en meget vanskelig og vond sak for de involverte. Min klient er judisielt observert og ifølge de sakkyndige strafferettslig tilregnelig sier advokat Oscar Ihlebæk.

I retten skal 48-åringen forsvares av advokat Oscar Ihlebæk og advokatfullmektig Andreas Ihlebæk.

- Denne saken har jeg ingen kommentar til, er det eneste Martin Kolberg ønsker å si om forholdet til stesønnen, drapstruslene og rettssaken.

TAUS: Martin Kolberg ønsker ikke å kommentere straffesaken mot sin egen stesønn. Stesønnen truet med å drepe både statsminister Jens Stoltenberg og Martin Kolberg.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TAUS: Martin Kolberg ønsker ikke å kommentere straffesaken mot sin egen stesønn. Stesønnen truet med å drepe både statsminister Jens Stoltenberg og Martin Kolberg. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling