- Jeg vil kjenne lasermannen igjen

Skredderen Naser Yazdanpanah (57) mener han slåss mot den siktede 38-åringen etter at salongen ble beskutt.

NØKKELVITNE: Skredderen Nazer Yazdanpanah kan være politiets nøkkelvitne etter at han slåss mot den nye lasermannen. Politiet mener nå de har pågrepet mannen som har terrorisert Malmö i månedsvis. Foto: Sveinung U. Ystad
NØKKELVITNE: Skredderen Nazer Yazdanpanah kan være politiets nøkkelvitne etter at han slåss mot den nye lasermannen. Politiet mener nå de har pågrepet mannen som har terrorisert Malmö i månedsvis. Foto: Sveinung U. YstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALMÖ (Dagbladet): - Jeg ble så glad da jeg hørte i radioen at han hadde blitt tatt, men jeg håper så inderlig at det er rett person, sier skredderen Naser Yazdanpanah (57) til Dagbladet.

Nøkkelvitne - Men om jeg ser han, vil jeg kjenne han igjen, sier han videre.

Til den svenske avisa Expressen sier  han at han synes å kjenne igjen den siktede 38-åringen på et bilde. Men da Dagbladet viser han et bilde av den siktede blir han mer usikker:  

- Jeg kan ikke være 100 prosent sikker, men skjegget og øynene er like. Haken minner også om mannen jeg slåss med. Men han hadde jo en caps på seg, så helt sikker kan jeg ikke være på for eksempel frisyren, sier han.

• Les også: Fanget pågripelsen på kamera gjennom kikkehullet

Da Dagbladet møtte 57-åringen i skreddersalongen hans i Malmö i dag var han i godt humør, og hadde fått masse blomster fra både kjente og ukjente som var glade for at han ikke ble alvorlig skadd. 

- Men jeg har veldig vondt i tanna etter at han skallet meg ned, sier han og viser fram tanna til Dagbladet.

Utelukker ikke medhjelper På den daglige pressekonferansen til Malmö-politiet sa visepolitimester Åsa Palmqvist at politiet har et omfattende etterforskningsarbeid foran seg, og at innbyggerne i Malmö kan puste lettet ut - ihvertfall litt.

NEKTER: 38-åringen benekter at han har noe med drapet og skyteepisodene å gjøre. Foto: Privat
NEKTER: 38-åringen benekter at han har noe med drapet og skyteepisodene å gjøre. Foto: Privat Vis mer

- Det kan være flere gjerningsmenn. Den muligheten kan vi ikke utelukke ennå, for vi er nødt til å holde alle muligheter åpne, sa Palmqvist til Dagbladet.

Den finsk-svenske mannen ble pågrepet i leiligheten sin i 18.30-tida på lørdag, etter at politiet i en tid hadde hatt ham i søkelyset. Ifølge Expressen agerte politiet på tips fra personer som bor i området, og som alarmerte om hans oppførsel.

Mannen er siktet for drapet på Trez West Persson (20) i oktober i fjor og for sju drapsforsøk. Nå jakter politiet en mulig medhjelper, som kan ha hjulpet snikskytteren med å plukke ut hans ofre.

- Vi forsøker å finne ut av om det er på den måten, sier en kilde med innsyn i etterforskningen til den svenske avisa Expressen.

Palmqvist ønsker ikke å kommentere opplysningene om den mulige medhjelperen.

VÅPENBESLAG: Politiet beslagla to pistoler i den angivelige Lasermannens leilighet. Foto: Joachim Wall/Expressen
VÅPENBESLAG: Politiet beslagla to pistoler i den angivelige Lasermannens leilighet. Foto: Joachim Wall/Expressen Vis mer