Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil komme tilbake

Jon Sudbø håper han kan fortsette etter glippen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter forrige ukes avsløringer om lege og tannlege Jon Sudbøs forskningsjuks, har hovedpersonen selv kommet med sin versjon gjennom advokat Erling O. Lyngtveit.

Advokaten forteller at hans klient ønsker å komme tilbake som lege og tannlege.


- Det som er hans liv og virke er som tannlege og lege. Min klient håper at granskingen vil vise at han ikke har gjort noe klanderverdig i disse rollene. Det er det han har gjort som forsker, som er forstemmende, sier Lyngtveit til Dagbladet.no.

Advokat Lyngtveit forteller at det som nå skjer er en kolossal belastning for Sudbø, og at han forsøker etter beste evne å ta en dag av gangen.

Mange løgner

Avsløringene rundt Sudbø dreier seg blant annet om at han har diktet opp 454 pasienter for å vise at Ibux og andre febernedsettende medisiner reduserte faren for at røykere skulle få munnhulekreft. Senere ble det også avslørt at han løy om utdannelsen, da han ble ansatt ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet.

Hardkjør

Etter det harde mediakjøret og etter at saken om forskningsjukset gikk verden rundt, prøver Sudbø nå å ta ansvaret for det som er skjedd, forteller advokaten.

Det viktigste for Sudbø er at de uskyldige menneskene som er innblandet i saken, blir renvasket. Han tar ene og alene ansvar for forskningsjukset, og han beklager at han har brutt tilliten fra kolleger, sier Lyngtveit til Dagbladet.no.

Hvorfor Sudbø jukset er et av de store spørsmålene som er stilt. Til Aftenposten sier Sudbø via sin advokat at penger ikke var motivet, men at det dreide seg om et ønske om å lykkes.

<B>KALLER DET EN GLIPP:</B> Kjendisadvokat Erling O. Lyngtveit forteller at hans klient nå prøver å ta en dag av gangen, og at han håper å fortsette i yrket senere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!