- Jeg vil oppleve russetida

Se det sterke møtet med Regine Stokke Hansen (17) på video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSUND (Dagbladet.no): - Det er så mye jeg har lyst til å utrette med livet mitt, sier kreftsyke Regine Hansen Stokke. Hun har gjort verden oppmerksom på sin situasjon gjennom sin blogg.

Tirsdag fikk hun beskjeden hun ikke ville høre.

Legene informerte Regine og familien om det ikke lenger var noe håp. Under blogg-overskriften "Jeg skal dø" fortalte hun hvordan det opplevdes.

Regine er ikke redd for å snakke om sine følelser i forhold til det å dø. Den modige jenta innrømmer at hun frykter døden.

- Jeg tror døden er en evig søvn. Det er ingenting som skjer etter døden. Alt er svart og du eksisterer ikke mer og kan ikke tenke og føle mer og er rett og slett livløs, sier Kristiansundsjenta.

Regine mener frykten for å dø delvis skyldes at det er vanskelig å tenke seg at man ikke skal eksisterer mer.

- Det å ikke skulle få oppleve noe mer gjør at jeg frykter døden mer. Mange frykter sikkert at man blir glemt, men jeg tror ikke jeg blir det, sier hun.

Mye å birda med

- Jeg har lyst til å ha det artig som alle andre ungdommer. Jeg vil oppleve russetiden sammen med klassen. Det kan jeg jo ikke nå, sier Regine.

Hun føler at hun har mye å bidra med. Blant annet ønsker hun å engasjere seg i kreftsaken og hjelpe unge mennesker i samme sitasjon. Det er mange som spør Regine om råd via bloggen og hun er glad for å kunne hjelpe.

- Jeg er kjempeglad for å få kommentarer på bloggen min. Jeg får høre veldig mye og får mange tips fra andre som har vært i samme situasjon. Det betyr mye for meg. Jeg er utrolig glad for alle som bryr seg.

Beinmargsdonorer

Regine velger å gå ut i media med sin historie av flere årsaker

MED FAMILIEN:  Regine Stokke Hansen sammen med søsteren Elise (14), pappa Lasse og mamma Jullianne. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.no
MED FAMILIEN: Regine Stokke Hansen sammen med søsteren Elise (14), pappa Lasse og mamma Jullianne. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.no Vis mer

- Først og fremst ønsker jeg hjelp og tips til å finne seriøse sykehus i utlandet som kan gi meg en sjanse til, sier 17-åringen.

Men like viktig ønsker Regine at det skal verves flere blodgivere og beinmargsdonorer.

- Folk havner i ulykker og folk får kreft og da trengs det blod. Det er en del av behandlingen og utrolig viktig. Det er ofte at det er mangel på blodgivere og det er utrolig viktig at folk verver seg og gir blod, sier Regine.

- Det er også utrolig viktig at folk verver seg som beinmargsdonorer. Fortsatt er det folk som sliter med å finne donorer. Beinmargsdonorer er med og redder liv.

VIL OPPLEVE MER: - Jeg har lyst til å ha det artig som alle andre ungdommer, sier Regine. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.no
VIL OPPLEVE MER: - Jeg har lyst til å ha det artig som alle andre ungdommer, sier Regine. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.no Vis mer
ØNSKER TIPS: Regine velger å gå ut i media med sin historie av flere årsaker, blant annet for å få hjelp og tips til å finne seriøse sykehus i utlandet som kan gi henne en sjanse til. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.no
ØNSKER TIPS: Regine velger å gå ut i media med sin historie av flere årsaker, blant annet for å få hjelp og tips til å finne seriøse sykehus i utlandet som kan gi henne en sjanse til. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer