- Jeg vil provosere

Mannen bak MC-videoen vil skape debatt. Nettmøte klokka 20!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Videoen av galskapskjøringen på MC har provosert politiet så vel som trafikklærere.

- Alt jeg legger ut på nettsidene mine, legges ut for å provosere. Slik kjøring skjer hver eneste dag fordi det ikke finnes nok tilbud andre steder, sier bergenseren Arne Viken (25) til Dagbladet.no.

Han er mannen bak nettstedet som har publisert det sjokkerende videoklippet. Filmen viser en motorsyklist som leker med døden i 303 kilometer i timen langs E18. Motorsyklisten kjører også på bakhjulet i 180 kilometer i timen, og skjener over i det andre kjørefeltet flere ganger.

En mengde villmannsfilmer

Viken, som selv har kjørt motorsykkel siden han var 14 år, vil ikke fortelle hvem som har gitt ham filmen. Men understreker at dette bare er en av 30-40 filmer han har liggende med lignende innhold - opptak gjort på norske veier.

- Mye av det er så på tryne at jeg ikke kommer til å legge det ut på nett. Jeg sier ikke at det som vises i den aktuelle videoen er mer forsvarlig, men den viser i allefall at vedkommende har erfaring på motorsykkel, sier han til Dagbladet.no.

Ønsker debatt

- Jeg skjønner veldig godt at slike klipp provoserer. Men problemet er at de fleste ungdommer og voksne tøyer grensene på landeveien hver eneste dag fordi det ikke finnes et annet tilbud. I Norge har vi bare tre lukkede baner - de er nesten ikke tilgjengelige og fryktelige dyre, sier Viken.

Han mener bot og strenge straffer ikke vil stoppe villmannskjøringen på norske veier, men at myndighetene må bevilge mer penger til baneanlegg og gå inn i bil- og MC-miljøene for å få til tilbud, og debatt om moral.

- Selv har jeg brukt over 50 000 i år på banekjøring. Det innebærer at jeg må reise langt, ta meg fri i fra jobben, og bruke mye tid. Det finnes ingen baner her på Vestlandet, og dermed et dårlig organisert MC-miljø, sier Viken.

Han tror ikke videoene i seg selv rekrutterer til grisekjøringen, men at mangelen på tilbud gjør at landeveiene daglig brukes til villmannskjøring av uerfarne så vel som erfarne entusiaster.

VILLMANN I TRAFIKKEN: Denne motorsyklisten filmet seg selv mens han kjørte i opptil 303 kilometer i timen i denne videoen som nå verserer på nettet. Arne Viken, som publiserte videoen, ønsker å provosere.