- Jeg vil selge bilder og video av Mette-Marit

LILLESTRØM (Dagbladet): Dagbladet kjenner til at både Mette-Marit og Slottet frykter at bilder og filmer vil bli publisert. - Det har de ingen grunn til. Jeg er villig til å selge det jeg har, men bare for at materialet skal bli ødelagt. Jeg vil ikke ødelegge for Mette-Marit, sier 42-åringen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I to år var han kjæreste med Mette-Marit. Den 42 år gamle mannen fra Lillestrøm har private bilder og video av Norges kronprinsesse, som selv skal ha forsøkt å få tak i materialet. Nå snakker han ut for første gang.

Han snakker nå ut om forholdet til Mette-Marit og de sterke ryktene som har versert rundt hans person.

- Jeg var kjæreste med Mette-Marit i to år. Jeg har i dag bilder og filmer av Mette-Marit. Disse er av privat karakter og befinner seg på et sikkert sted, sier 42-åringen.

Dagbladet møter mannen på advokat Gunhild Lærums kontor på Lillestrøm. Mannen sitter rolig og behersket og forteller sin historie. Han nipper til vannet som blir servert. Tidligere har han avslått alle forespørsler om å fortelle sin historie.

- Ei flott jente

42-åringen ønsker nå å få slutt på alle rykter og spekulasjoner rundt sin person og forholdet til kronprinsesse Mette-Marit.

- Mette-Marit er ei flott jente som kunne fått hvem hun ville. Hun er ærlig, oppriktig og har utstråling. Jeg har bare gode ting å si om henne. Hun er ei jente som egner seg godt som kronprinsesse og jeg ønsker henne lykke til, sier 42-åringen. Han legger vekt på at hun er flink til å kommunisere med mennesker.

Mette-Marit og Lillestrøm-mannen, som fortsatt ønsker å være anonym, bodde sammen på Lillestrøm på midten av 90-tallet. Mette-Marit jobbet da på Engebret Café i Oslo, og pendlet til Romerike. 42-åringen hentet henne hver kveld på jobben, fordi Mette-Marit ikke følte seg trygg i Oslo sentrum.

Selv om 42-åringen ønsker å være anonym, godkjenner han at Dagbladet trykker bilder som avisa tidligere har tatt av ham.

Samlet inn bilder

Det var på denne tida, på midten av 90-tallet, at Mette-Marit frekventerte nattklubber i Oslo og levde, ifølge kronprinsen, et «utagerende liv».

42-åringen avviser at den tidligere kjæresten var verre enn andre.

- Jeg skjønner ikke hvorfor hun måtte gå ut og beklage sin livsførsel fra denne perioden. Hun har etter min oppfatning ingenting å beklage, sier 42-åringen.

Like før forholdet mellom Mette-Marit og kronprins Haakon ble kjent i desember 2000, begynte Mette-Marit å samle inn bilder av seg selv. En venninne i Bergen fikk oppdraget og tok kontakt med tidligere venner. Hun forklarte vennene at bildene skulle brukes til et jubileumshefte.

- Ville ha bilder

Mette-Marit skal imidlertid selv ha tatt kontakt med den tidligere kjæresten.

- Hun kom til Lillestrøm. Vi satt og drakk te, og hun spurte om hun kunne få bilder og videoer. Jeg sa nei, fordi bildene er en del av min historie og de er min private eiendom, forteller mannen.

Han understreker at han har livnært seg som fotograf og derfor tok mange bilder - også i private sammenhenger.

Dagbladet kjenner til at både Mette-Marit og de ansatte på Slottet frykter at 42-åringen skal selge bilder og filmer til pressen. Ifølge Dagbladets opplysninger var denne frykten noe av årsaken til at Mette-Marit fortalte hele det norske folk om deler av sin fortid på en pressekonferanse like før bryllupet den 25. august i fjor.

- Han er lojal

- Min klient er ikke interessert å ødelegge for kronprinsessen. At bildene ikke er publisert, forteller jo alt om min klients lojalitet, sier mannens advokat, Gunhild Lærum.

42-åringen sier at han ikke er kontaktet av verken politiet eller Slottet angående materialet, men han legger ikke skjul på at noen har ønsket å kjøpe det. Ifølge advokaten og 42-åringen har de blitt kontaktet av noen de ikke vet hvem er. De hevder også at Se og Hør har forsøkt å kjøpe materialet.

- Jeg vil ikke selge det jeg har for at dette skal publiseres. Den norske befolkning skal ikke frykte at jeg selger bilder og video til aviser, magasiner eller TV-stasjoner. Jeg vil i utgangspunktet beholde materialet selv, men jeg er villig til å selge bilder og film for at det skal ødelegges. Bildene og filmene er trygt forvart. Det er bare jeg, Mette-Marit og en person til som vet hva de inneholder, sier 42-åringen.

Advokat Gunhild Lærum avviser på det sterkeste at 42-åringen trenger penger.

- Han er ikke i noen form for pengenød. Han har egen leilighet og har en liten formue, sier Lærum.

- Hva inneholder filmene og bildene?

- Det vil vi ikke kommentere. De er av privat karakter, så mye kan vi si, sier advokat Lærum og 42-åringen.

- Hvorfor ønsker du å selge?

- Jeg kan godt ha materialet og har ikke noe behov for å selge. Akkurat nå var det dere som tok opp problemstillingen, sier mannen.

- Presser ikke

Hvor mye salgssummen eventuelt er, ønsker verken han eller advokaten å kommentere.

- Hvorfor ødelegger man ikke bare materialet?

- Dette er privat eiendom og dette er noe han vil ta vare på. Min klient mener at han må få lov til å gjøre som han vil med materialet, sier advokat Gunhild Lærum.

42-åringen er i dag uføretrygdet etter en ulykke.

- Noen vil kanskje oppfatte dette som et slags press mot Slottet og Mette-Marit?

- Dette er overhodet ikke noen form for press. Min klient har hele tida hatt et standpunkt om at ingen trenger å være redd for at materialet blir publisert, sier advokat Lærum.

Anmeldt for trusler

Mannen avviser på det sterkeste at bildene og filmene blir vist fram i festlige lag på Lillestrøm. I dag går det rykter over hele Norge at Lillestrøm-mannen er kriminell, narkotikamisbruker og voldsmann som vil tjene raske penger på materialet han sitter på.

42-åringen avviser på det sterkeste at han er narkoman, voldsmann og kriminell. Ifølge hans advokat er han dømt for mindre forhold, men har aldri sittet i fengsel.

I 1995 anmeldte Mette-Marit mannen for trusler. Dette skjedde i en periode da forholdet nærmet seg slutten. Mette-Marit trakk seinere anmeldelsen tilbake.

- Jeg kan godt forstå at Mette-Marit følte seg truet, men det var aldri ment å true henne. Det eneste jeg ønsket var at vi skulle skvære opp, sier eks-kjæresten.

Han forteller at han sto på utsiden av huset med en kniv.

- Kniven var aldri ment mot henne. Jeg ville bare prøve å dirke opp låsen på bilen hennes. Men jeg forstår at Mette-Marit ble redd og kunne oppfatte det som en slags trussel - hvis hun så kniven, forteller han.

Noe av årsaken til at det ble slutt, skal ha vært at Mette-Marit ikke ønsket å pendle fra Lillestrøm til Oslo - selv om paret hadde diskutert dette. 42-åringen ønsker ikke å kommentere hvordan han møtte Mette-Marit.

Barn med kameraten

Seinere fikk Mette-Marit et barn, Marius, sammen med 42-åringens beste kamerat. Lillestrøm-mannen og faren til Marius var gode kamerater, men etter dette brøt de kontakten.

- Nå er vi imidlertid venner. Vi har skværet opp og jeg bærer ikke nag til noen parter, sier han.

Lillestrøm-mannen sier han til tider har følt seg forfulgt av pressen.

- Jeg har følt meg forfulgt, og kontaktet advokat fordi jeg var usikker da det stormet som verst i tida rundt forlovelsen og seinere bryllupet, sier mannen, som sier at han for lengst er ferdig med «disco-perioden» i livet.

- Nå er det mer ut på bar, sitte hjemme foran TV-en. Dessuten spiller jeg mest mulig golf. Det blir noen golfrunder i løpet av året, sier mannen, som har 17 i handikap på golfbanen.

Besøkt familien

42-åringen forteller at han har møtt Mette-Marits familie.

- Jeg har vært hjemme hos Mette-Marits familie i Kristiansand. De er utrolig flotte mennesker, fortsetter han.

Advokat Gunhild Lærum skjønner godt at Slottet ikke har vært i direkte kontakt med dem.

- Dersom de hadde tatt kontakt, og dette hadde blitt kjent, ville det slått tilbake på dem. Men dersom de, eller noen kongevenner, er interessert å få dette ut av verden, kan de bare ta kontakt. Min klient har aldri hatt noen andre motiver enn at dette materialet ikke skal ødelegge noe for Mette-Marit. Slottet behøver ikke å frykte at min klient vil misbruke filmene og bildene han har, sier Lærum.

Mette-Marit ringte

Lillestrøm-mannen sier han vil fortelle sin historie fordi det er mye spekulasjoner og rykter.

- Folk i landet har behov for å skape rykter og sensasjoner. Jeg er redd for at folk skal oppfatte meg som en slags samfunnsfiende, men det er jeg ikke. Jeg er ikke interessert å prostituere meg. Jeg kunne lett tjent noen raske penger under bryllupet, men det er ikke min hensikt.

Ifølge 42-åringen ringte Mette-Marit selv for å fortelle at hun hadde fått seg ny kjæreste.

- Hun sa at hun var blitt sammen med Haakon Magnus. Jeg spurte «den Haakon Magnus»? Jeg syntes det var stort at hun hadde fått Norges kronprins som kjæreste, fortsetter han.

- Hva vil du si til Norges kronprins nå?

- Ta vare på Mette-Marit. Hun er ei flott jente!

VIL VÆRE ANONYM: Lillestrøm-mannen var kjæreste med Mette-Marit i to år. Dette bildet er tatt like før kronprinsbryllupet da det kom fram at 42-åringen satt på bilder og video av Mette-Marit. Ifølge Dagbladets opplysninger var frykten for at noe av dette skulle bli publisert, noe av årsaken til at Mette-Marit fortalte hele det norske folk om deler av sin fortid på en pressekonferanse like før bryllupet den 25. august i fjor.
LOJAL: - At bildene ikke er publisert, forteller jo alt om min klients lojalitet, sier 42-åringens advokat, Gunhild Lærum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer