- Jeg vil selge kvinner. Jeg selger kvinner

Boko Haram truer med å selge over 200 skolejenter de har kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg bortførte jentene. Jeg vil selge dem på markedet, for Allah! Det sier det som skal være Abubakar Shekau, lederen av islamisgruppen Boko Haram i en video som kom det franske nyhetsbyrået AFP i hendene i dag.

Boko Haram betyr «vestlig utdanning er synd» og videoen er den første der lederen innrømmer å stå bak borføringen av flere hundre skolejenter fra en internatskole i den nigerianske byen Chibok for tre uker siden.

 - Det er et marked for å selge mennesker. Allah sier jeg skal selge. Han kommanderer meg til å selge. Jeg vil selge kvinner. Jeg selger kvinner, fortsetter Shekau i den en time lange, springende videoen, der han bytter mellom engelsk og det afroasiatiske språket Hausa.

- Burde vært gift Totalt 276 jenter ble kidnappet, men 53 av jentene klarte å rømme. 223 jenter antas fortsatt å holdes fanget, men islamistlederen sier ikke noe om dette på videoen.

Derimot gjentar han flere ganger at  jentene ikke burde vært på skolen i — de burde vært gift.

-Jeg vil gifte bort en 12 år gammel kvinne. Jeg vil gifte bort en ni år gammel jente, nærmest skryter han.

Forrige uke ble det kjent at noen av jentene var tvunget til å gifte seg med kidnapperne for en brudepris på rundt 70 kroner. Det er ikke kjent om videoen er laget før eller etter dette kom ut.

Arresterte protestleder Myndighetene i Nigeria har fått skarp kritikk både innad i landet og internasjonalt for ikke å gjøre nok for å redde de bortførte jentene.

Jentenes foreldre har unngått å snakke med media for at ikke døtrene deres skal bli utsatt for represalier. Da en av protestlederen, Naomi Mutah,  på foreldrenes veiene møtte presidentfruen Patience Jonathan i går, ble hun arrestert.

Etter store protester i sosiale medier, ble Mutah løslatt, og presidenfruen nekter for å ha noe med arrestasjonen å gjøre, ifølge AFP.

President Goodluch Jonathan lovet at myndighetene skulle finne jentene og få dem tilbake til familiene sine da han ga sin første kommentar om borføringen søndag kveld.

- Dette er en vanskelig tid for landet, sa presidenten.