«Jeg vil selge sex noen år»

Hun har en nedbetalt leilighet i millionklassen. Hun kjører en ny Mercedes, og hun har penger i skoesker hjemme. Pengene har «Lisa» (30) tjent på å selge sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun kaller seg Lisa. Hun er svært pen, har en veltrent kropp, et velstelt ytre og en sympatisk framtreden. Hun selger seksuelle tjenester i en leilighet sentralt i Oslo.

Hun kan bruke penger på hva hun vil: Dyre reiser, dyre møbler og inventar, designerklær og flott bil.

Hun annonserer sine tjenester i avisa Søndag Søndag og Bladet Kontakt. Kundene ringer henne på mobiltelefonen, og «Lisa» inviterer dem til leiligheten. Det er god business.

2100 i timen

- Hvis jeg vil, kan jeg tjene 10000 til 15000 kroner på en dag. Mennene betaler mellom 1200 og 2100 kroner. De blir lovet en time, men de blir ofte ferdige på bare 15 til 20 minutter.

«Lisa» kan lett tjene 200000 kroner i måneden. Det er en uendelig tilgang på kunder.

- Alle typer er mine kunder, fra 18 til 55, og noen eldre. Noen er styrtrike, andre har nesten ikke penger. Noen er kjendiser, andre sitter i rullestol, forteller Oslo-kvinnen.

Mange er faste kunder og kommer hver måned eller flere ganger uka. Noen dukker opp flere ganger om dagen. Hun snakker pent om kundene sine.

«Lisa» har solgt sex i snart fem år. Hun møter Dagbladet i leiligheten hun jobber fra. På bordet piper mobiltelefonen ustanselig.

Jobber alene

Hun har tidligere jobbet på massasjeinstitutter. Nå har hun leid en leilighet, og jobber alene.

- Det er mye bedre å drive alene. Jeg får alle pengene og alle kundene selv, sier hun.

Og pengene strømmer inn. «Lisa» bor med kjæreste og sine to små barn i en luksusleilighet et annet sted i byen. Hun kjører siste Mercedes-modell, og har lagt seg opp penger.

- Jeg har skoesker hjemme i skapet, men det er ikke sko i alle, smiler «Lisa». Pengene hun har brukt på bil og bolig er hvitvasket før de er brukt.

- Jeg har forsøkt andre jobber, jeg har stått i butikk. Men jeg vil ikke ha huden full av kjeft fordi jeg kommer ti minutter for seint. Nå har jeg full frihet. Jeg kan jobbe når jeg vil, og ta fri når jeg vil. Dersom jeg trenger 10000 kroner, kan jeg jobbe det inn på en dag. Nå har jeg god tid til barna, og slipper å stå opp tidlig, forteller hun.

Vil investere

Hun satser på å jobbe seg opp penger i tida som kommer.

- Jeg vil holde på med sexsalget noen år, og være økonomisk uavhengig når jeg gir meg. Jeg skal kjøpe noen leiligheter. Jeg vil investere i eiendom og leie ut igjen. Kanskje skal jeg studere, eller ta meg en vanlig jobb.

- Jeg tenker på folk som har vanlige jobber. De holder på til de blir 50- 60 før de pensjonerer seg og får frihet. Jeg vil ha det nå, og jeg vil ikke slite for å nyte livets goder. I hvilken annen jobb kan du tjene 200000 i måneden uten ansvar? spør hun.

Det er ikke et slit å selge sex, forsikrer «Lisa». Hun opplever det ikke som nedverdigende eller ubehagelig, og forteller at hun aldri har blitt utsatt for vold fra kundene. Men hun innrømmer at hun lever to liv.

- Noen av vennene mine vet hva jeg driver med. Noen godtar det, mens andre sitter og gråter, og kan ikke fatte at jeg vil gjøre det. Jeg kan ikke skjønne hvorfor de gråter, sier «Lisa».

Det er vanskelig å forklare venner og familie hvor alle pengene kommer fra.

- Jeg vet det ser rart ut for familien og de vennene som ikke vet hva jeg gjør. Jeg må hele tiden lyve for foreldrene mine. Det er vanskelig, og jeg tror de har mistanker, sier «Lisa».

- Har du ingen problemer med å selge deg selv?

- Jeg har det ikke ille, og jeg har fremdeles et normalt forhold til sex. Men jeg har nok blitt kynisk. Jeg savner naiviteten jeg hadde, sier «Lisa».

Hun sjekker mobilen.

- 17 kunder har ringt under intervjuet, konstaterer hun.

<B>LEILIGHETEN: I denne leiligheten selger 'Lisa' sex. I løpet av intervjuet med Dagbladet får hun 17 telefoner fra kunder.