- Jeg vil skytes

Saddam mener henging ikke er ham verdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

( Dagbladet.no): - Jeg råder dere, som alle er irakere, hvis dere dømmer meg til døden, ikke glem at jeg er en militær mann. Og skyting, ikke henging, er det eneste som er en militær mann verdig, sa Saddam til dommerne i retten i dag, skriver BBC.

Dette sa han i forbindelse med at påtalemyndighetene i dag krevde dødsstraff for Saddam. Sammen med sju andre står han tiltalt for «forbrytelser mot menneskeheten.» Den tidligere Irak-diktatoren nekter straffskyld.

Spiste lunsj

Det ser ut til at Saddam ikke har gjenopptatt sultestreiken som gjorde at han havnet på sykehus på mandag. Da hadde han og to av hans medtiltalte streiket i 16 dager fordi de krever bedre sikkerhet for forsvarerne.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters spiste den tidligere Irak-diktatoren da retten tok lunsjpause.

- Han spiste biff, ris, brød og cola som han hadde brakt med seg fra sykehuset, sa en person Reuters hadde snakket med.

Saddam hadde tydelig mistet vekt som følge av sultestreiken.

Forsvarerne streiker

-SISTE GANG: Saddam sa i dag at han ikke kom til å møte opp i rettssalen igjen. Foto: SCANPIX
-SISTE GANG: Saddam sa i dag at han ikke kom til å møte opp i rettssalen igjen. Foto: SCANPIX Vis mer

Saddam Hussein forsvarsteam møtte ikke opp i retten i dag, fordi de krever bedre sikkerhet. Tre av Saddams forsvarere er drept siden rettssaken mot ham startet i oktober ifjor.

Retten har pekt ut erstatnings-forsvarere, dette likte Saddam dårlig. Han fortalte dommerne at han ikke godtok advokatene retten hadde pekt ut.

- Ærede dommere, jeg nekter å møte opp foran denne retten. Men retten kan gjøre som den vil, sa han i dag.

Han fortalte også at han ble tvunget til å møte opp i dag: - Jeg ble brakt rett hit fra sykehuset og imot min vilje. Amerikanerne insisterte på at jeg måtte møte opp. Det er ikke rettferdig sa en opprørt Saddam i retten i dag, skriver nyhetsbyrået AP.