- Jeg vil takke alle i Norge

Moren til den skotske tenåringen som omkom på Hardangervidda takker norske hjelpemannskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kirsten Wilson mistet sin 18 år gamle sønn i helgen. Han omkom under en skitur på Finse sammen med faren og hans kamerat Jim Ross.

Wilsons ektemann var den eneste av de tre som overlevde uværet på Hardangervidda. Han tilstand er nå stabil.

Moren snakker nå ut om tapet av sønnen, Peter.

- Min sønn var en vidunderlig gutt, som gledet seg til ferien, sa hun til BBC.

I det samme intervjuet roser hun redningsmannskapene, som klarte å redde livet til ektemannen.

- Jeg vil bruke denne muligheten til å takke alle i Norge, som har vært veldig hjelpsomme. Jeg vil også takke Røde Kors som reddet ham, de reddet min manns liv, sa hun.

De tre mennene på tur jobbet også sammen i et medisinsk selskap i Inverness. Den overlevende ble funnet av Røde Kors-medlemmer som var ute på en øvelse. Han ble funnet begravet i snøen, bevisstløs og nedkjølt. De to andre ble funnet døde like ved.

De startet turen fredag og skulle gå gjennom den vestlige delen av Hardangervidda. Været ble beskrevet som kaldt og tåkete.

STERKT NEDKJØLT: Den ene skotten ble fraktet til Haukeland med luftambulanse. Nå har han forklart seg til politiet. Foto: Dag Harald Kvammen Andersen/NRK
STERKT NEDKJØLT: Den ene skotten ble fraktet til Haukeland med luftambulanse. Nå har han forklart seg til politiet. Foto: Dag Harald Kvammen Andersen/NRK Vis mer

Det var flere som møtte de tre i løpet av turen. En av dem var briten Matt Robinson. Han sier til BBC at han snudde på grunn av været.

- Været var så dårlig at det var umulig å lese kartet. Vi fulgte en markert løype, med pinner, forklarte Robinson.

Han sier at det gikk sakte med de tre mennene og at en av dem hadde feil type ski. Robinson sa også at den samme mannen bar på den største ryggsekken han noen gang hadde sett.

De tre forsøkte å nå fram til en turisthytte i området, men klarte det ikke.