- Jeg vil testes i løgndetektor

SKIEN (Dagbladet): - Jeg har ingen ting å skjule, og vil gjerne ta en løgndetektortest, sier Gamal Hosein (35), som er siktet for å ha drept sin kone, Gry (28). Han vil gjøre alt for å bli renvasket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får ingen besøk

Vil løgn-teste Hosein

Det er nå 18 dager siden tobarnsmoren forsvant sporløst i Skien.

- Gamal er positiv til en test i løgndetektor. Vi vil vurdere å ta i bruk en slik metode, uavhengig av hva politiet måtte mene, sier hans forsvarer, Jan Erik Granmo. Advokaten har den siste uka hatt daglige samtaler med den drapssiktede 35-åringen i Skien kretsfengsel.

- Mangler bevis

- Min klient er fortvilet over anklagene. Bruk av løgndetektor er en av tingene vi har diskutert, sier Granmo. Han avventer politiets etterforskning, men er knallhard i sin dom:

- Det finnes ikke ett bevis som holder mot min klient. Jeg tror han blir løslatt om tre uker om ikke noe uventet skulle dukke opp.

Løgndetektor er brukt i flere kriminalsaker i Norge de siste åra. I de fleste tilfellene er det mistenkte og siktede personer som har fått utført testen for å renvaske seg selv.

Høyesterett har gått imot bruk av løgntester for å verne siktede personer. Det skal ikke være slik at politiet kan tvinge noen til å ta en slik test. Men på frivillig basis er det fritt fram for siktede å få gjennomført slik test. Det er opp til retten å vurdere beviskraften i testen.

- Metoden har vært i bruk i mange land gjennom hundre år, sier professor Sven Svebak. Han mener en løgntest bør være et bevis på linje med andre.

Tekniske funn

Politiet jakter på tekniske funn etter at Gry Hosein forsvant. Eksperter fra Kriminalpolitisentralen og en spesialtrent likhund har gjennomsøkt ekteparets kiosk- og videobutikk, bil og bolig. Det er funnet spor. De skal analyseres.

- Jeg kan ikke kommentere dette nærmere, sier etterforskningsleder, politiadvokat Jon H. Borgen.

Siktelsen mot Hosein er foreløpig basert på vitneavhør. Retten mener politiet står så sterkt i sin sak at Hosein er varetektsfengslet i fire uker.

I dag starter politi og Røde Kors omfattende søk etter Gry ved kysten. Det er plottet ut steder der Hosein ofte var på fisketur sammen med en venn. Politiet har detaljert kunnskap om dette. Det blir satt inn store mannskaper i håp om å finne Gry.

  • Den siktede Gamal Hosein nekter ethvert kjennskap til forsvinningen. I dag skal han avhøres på nytt, men politiet har ikke noe håp om at han kan bidra til å løse saken.