«Jeg vil ut av miljøet. Få meg familie. Men hvilken kvinne kan vel bli glad i meg? Jeg er Johnny Olsen»

Johnny Olsen var bare 18 år gammel da han skjøt og drepte to menn på en øde skogsvei på Hadeland. 41-åringen var lenge Norges mest profilerte nynazist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Johnny E. Olsen, som nå har byttet navn, hadde en tøff oppvekst med skilte foreldre, en totalt fraværende far, opphold på barnehjem og forvirret opprør mot alt og alle. Han var pønker ei kort tid, men gikk over til den høyreekstremistiske gruppa Vigilante i 1978.

- Da jeg ble kjent med lederen der, levde jeg i rennesteinen. Jeg var gategutt. Han tok seg av meg og var nesten som en far for meg, har Johnny Olsen sagt til bladet Slitz.

Nøt respekt

Da Johnny Olsen var 18 år gammel skjøt og drepte han to unge menn på en øde skogsvei på Hadeland. Det var et internt oppgjør og han ble dømt til fengsel i 18 år. Etter å ha sonet to tredjedeler av tida, 12 år, slapp han ut på prøve.

Etter dette fortsatte han å vanke i det nasjonalistiske miljøet i Norge. Det var stille rundt ham en stund, før han flere ganger var sentral i bråk med antirasister.

Han har nytt stor respekt i det høyreekstreme miljøet i Norge, og hjemme i leiligheten hans fant politiet en gang nøklene til fiendens borg, Blitzhuset.

Rett etter løslatelsen sa Johnny Olsen til Dagbladet at han fryktet at konflikten mellom nynazister og antirasister skulle ende i et blodbad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer