Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vil videreføre det Lysbakken startet

Barne- og likestillingsminister, Inga Marte Thorkildsen (SV), ønsker å bli til hun bæres ut.

FIKK NØKKELEN: Inga Marte Thorkildsen (SV) er ny barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Foto: Anette Karlsen / Scanpix
FIKK NØKKELEN: Inga Marte Thorkildsen (SV) er ny barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Foto: Anette Karlsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble den mye omtalte statsrådkabalen lagt, og Inga Marte Thorkildsen (SV) kunne motta nøkkelen til barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

- Det er en stor ære å få lov til å jobbe i et departement som er så viktig. Det sies at en god barndom varer livet ut, men jeg tror den varer gjennom flere generasjoner. Jeg vil sørge for at alle barn skal ha det best mulig, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Setter barn høyest Thorkildsen vil sette barn høyest, men hun vil også jobbe for like muligheter for kvinner og menn.

- Min mor og bestemor jobbet for å få frihet og rettferdighet. Det er en stafettpinne jeg ønsker å bringe videre. Jeg er stolt over å få jobbe med dette feltet, sier den nye statsråden.

Videreføre Lysbakkens arbeid - Du overtar etter Audun Lysbakken, er det noe du vil gjøre annerledes?

- Nei, jeg ønsker å videreføre det arbeidet han startet. Lysbakken startet et omfattende utredningsarbeid, og det blir min jobb å få det gjennomført, sier Thorkildsen.

Mange ble overrasket over at Erik Solheim måtte gå av som miljøvernsminister. Thorkildsen er sikker på at Solheim vil finne seg andre roller å fylle.

- Erik har gjort en fantastisk jobb, men av og til er det behov for utskiftinger, sier Thorkildsen.

Må bæres ut Det har vært store utskiftinger i Barne- og likestillingsdepartementet de siste årene, men Thorkildsen er fast bestemt på å bli værende i lang tid.

- Jeg blir til jeg må bæres ut, som Kristin pleier å si, sier Thorkildsen.

- Gleder du deg til å dele ut penger?

- Jeg gleder meg til mye, sier Thorkildsen med et smil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!