Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Fotball og integrering

- Jeg vil vise at det går an å lykkes i Norge

Landslagsspiss Tarik Elyounoussi ble raskt integrert i Norge på grunn av fotballen. Nå går han inn i barnefotballdebatten.

FIKSET VIKTIG SEIER: Tarik Elyounoussi (midten bak) var avgjørende for at fetteren Mohamed Moi Elyounoussi (foran) scoret det viktige 1-0-målet mot Bulgaria for noen uker siden. I dag møter de Kypros i siste gruppespillkamp i Nations league. Foto: Bildbyråan / Scanpix
FIKSET VIKTIG SEIER: Tarik Elyounoussi (midten bak) var avgjørende for at fetteren Mohamed Moi Elyounoussi (foran) scoret det viktige 1-0-målet mot Bulgaria for noen uker siden. I dag møter de Kypros i siste gruppespillkamp i Nations league. Foto: Bildbyråan / Scanpix Vis mer

Landslagsspissen husker det som om det var i går: Han var 11 år. Han var kald, skjønte ikke mye av det norske språket. Tarik Elyounoussi savnet venner, familier slektninger - og været i Marokko.

- Jeg husker jeg gråt og ville tilbake igjen. Det var tøft, sier spissen på det norske fotballandslaget, Tarik Elyounoussi, i dag.

Fotball-inkludering

Han mimrer tilbake til en kald høstdag for 19 år siden. Gutten savnet vennene og hjemlandet sitt da han gikk forbi en grusbane i det nye nabolaget, på Rolvsøy i Fredrikstad. Noen barn sparka fotball.

- Jeg husker det så godt. Det var en gutt der, som var litt mørkere i huden enn hva vi var vant til. Jeg har bakgrunn som lærer, og legger fort merke til om noen står utenfor. Så jeg ba ham med, og satte ham i mål, sier daværende trener Trond Andreassen og ler.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?