Fotball og integrering

- Jeg vil vise at det går an å lykkes i Norge

Landslagsspiss Tarik Elyounoussi ble raskt integrert i Norge på grunn av fotballen. Nå går han inn i barnefotballdebatten.

FIKSET VIKTIG SEIER: Tarik Elyounoussi (midten bak) var avgjørende for at fetteren Mohamed Moi Elyounoussi (foran) scoret det viktige 1-0-målet mot Bulgaria for noen uker siden. I dag møter de Kypros i siste gruppespillkamp i Nations league. Foto: Bildbyråan / Scanpix
FIKSET VIKTIG SEIER: Tarik Elyounoussi (midten bak) var avgjørende for at fetteren Mohamed Moi Elyounoussi (foran) scoret det viktige 1-0-målet mot Bulgaria for noen uker siden. I dag møter de Kypros i siste gruppespillkamp i Nations league. Foto: Bildbyråan / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Landslagsspissen husker det som om det var i går: Han var 11 år. Han var kald, skjønte ikke mye av det norske språket. Tarik Elyounoussi savnet venner, familier slektninger - og været i Marokko.

- Jeg husker jeg gråt og ville tilbake igjen. Det var tøft, sier spissen på det norske fotballandslaget, Tarik Elyounoussi, i dag.

Fotball-inkludering

Han mimrer tilbake til en kald høstdag for 19 år siden. Gutten savnet vennene og hjemlandet sitt da han gikk forbi en grusbane i det nye nabolaget, på Rolvsøy i Fredrikstad. Noen barn sparka fotball.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer