FIKSET VIKTIG SEIER: Tarik Elyounoussi (midten bak) var avgjørende for at fetteren Mohamed Moi Elyounoussi (foran) scoret det viktige 1-0-målet mot Bulgaria for noen uker siden. I dag møter de Kypros i siste gruppespillkamp i Nations league. Foto: Bildbyråan / Scanpix
FIKSET VIKTIG SEIER: Tarik Elyounoussi (midten bak) var avgjørende for at fetteren Mohamed Moi Elyounoussi (foran) scoret det viktige 1-0-målet mot Bulgaria for noen uker siden. I dag møter de Kypros i siste gruppespillkamp i Nations league. Foto: Bildbyråan / ScanpixVis mer

Fotball og integrering

- Jeg vil vise at det går an å lykkes i Norge

Landslagsspiss Tarik Elyounoussi ble raskt integrert i Norge på grunn av fotballen. Nå går han inn i barnefotballdebatten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Landslagsspissen husker det som om det var i går: Han var 11 år. Han var kald, skjønte ikke mye av det norske språket. Tarik Elyounoussi savnet venner, familier slektninger - og været i Marokko.

- Jeg husker jeg gråt og ville tilbake igjen. Det var tøft, sier spissen på det norske fotballandslaget, Tarik Elyounoussi, i dag.

Fotball-inkludering

Han mimrer tilbake til en kald høstdag for 19 år siden. Gutten savnet vennene og hjemlandet sitt da han gikk forbi en grusbane i det nye nabolaget, på Rolvsøy i Fredrikstad. Noen barn sparka fotball.

- Jeg husker det så godt. Det var en gutt der, som var litt mørkere i huden enn hva vi var vant til. Jeg har bakgrunn som lærer, og legger fort merke til om noen står utenfor. Så jeg ba ham med, og satte ham i mål, sier daværende trener Trond Andreassen og ler.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn