- Jeg vil vite hvem som har gjort det

Luftfartsdirektør Ove Liavaag er svært overrasket over å høre at ansatte tar opp samtaler med sine sjefer i Luftfartsverket på bånd. - Hvis dette er riktig, får de vise ansikt, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De som står bak lydbåndopptakene må stå fram og legge tingene på bordet i stedet for å operere anonymt, krever Liavaag.

Som øverste sjef i Luftfartsverket har han ansvar for å føre tilsyn med blant annet personalsaker i sine avdelinger.

Ikke akseptabelt

- Hvis dette er riktig, vil jeg ha dokumentert hvem som står bak. Dette er alvorlig ikke bare for den som uvitende er blitt tatt opp på bånd, men også for den som har gjennomført opptakene. Det å ta opp fortrolige samtaler, som seinere skal brukes mot den man samtaler med, er ikke akseptabelt. I Luftfartsverket burde vi ha både en trygghet og en åpenhet som gjør at vi kan snakke direkte sammen uten slike virkemidler, sier Liavaag til Dagbladet.

Luftfartsdirektøren kjenner til den interne rapporten som kritiserer arbeidsforholdene i sertifikatavdelingen. Men han hevder at mange av rapportens forslag til tiltak er gjennomført. At rapporten er unntatt offentlighet, er naturlig når den ikke lenger brukes, mener han. På spørsmål om avdelingen fungerer godt, svarer han:

Uenige


- Ingenting er godt nok. Det er alltid forbedringspotensial.
I går skrev Dagbladet om avdelingssjefen i Luftfartsverket som skal ha beordret en underordnet til å la to politimenn bestå sin eksamen i helikopterteori.

- Jeg konstaterer at dette er påstand mot påstand.

Inntil annet er dokumentert, forholder jeg meg til at partene er uenige, sier Liavaag, og benytter anledningen til å rose samme avdelingssjef for «å gjøre en meget stor innsats for sertifikatavdelingen».