- Jeg ville bare dø

Monica Lewinsky i Horten 17 år etter skandalen som drev henne under jorda.

ÆRLIG:  Monica Lewinsky var kanskje verdens første menneske som ble utsatt for massiv global netthets. I dag holder hun foredrag i Horten  om nettmobbing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ÆRLIG: Monica Lewinsky var kanskje verdens første menneske som ble utsatt for massiv global netthets. I dag holder hun foredrag i Horten om nettmobbing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HORTEN (Dagbladet): Januar 1998 sprakk det som skulle bli en av verdens mest kjente utroskapsskandaler. Og i sentrum av den sto Monica Lewinsky.

- Jeg ble verdens første offer for nettmobbing. Takket være det lille nettstedet Drudge-report gikk jeg over natten fra å være en helt privat og anonym person til å bli ydmyket over hele verden, sier Lewinsky.

Det var dette nettstedet som først fortalte om hennes intime  forhold til USAs president.

- Og takket være 24-timers nyhetskanaler brøt det ut det som kan karakteriseres som en perfekt politisk storm.

Hun har ligget lavt i offentligheten i nesten 20 år, før hun nå har kommet opp igjen for å føre en krig mot nettmobbere. Denne krigen har tatt henne til Horten for Høeg-konferansen som samler samler lokale næringslivsledere.

Affære I dag forteller hun hele historien om sine dramatiske dager i nærkontakt med verdens mektigste mann, Bill Clinton.

- For 20 år siden kom jeg rett fra universitetet og fikk praksisplass i Det hvite hus. Jeg ble forelsket i sjefen. Men min sjef var presidenten i USA. Nå angrer jeg av mange grunner. Først og fremst fordi mange ble såret. Men vi hadde en affære og var lykkelige, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer